7 tipů jak prožít dobrodružnou zimu: Na sjezdovce, s fotoaparátem v ruce nebo s dětmi

Zpříjemněte si dlouhou zimu. Přinášíme vám pár tipů jak na to.

7 tipů jak prožít dobrodružnou zimu: Na sjezdovce, s fotoaparátem v ruce nebo s dětmi
7 tipů jak prožít dobrodružnou zimu: Na sjezdovce, s fotoaparátem v ruce nebo s dětmi
Zdroj: archiv

Víme, jak vařit zdravě pro celou rodinu, s kým se poradit při výběru lyží (nejen) pro nejmenší, kam vyrazit na lyže a kde mají výhodné pobytové balíčky, zda saunování prospívá dětem a mnohé další.

Tajemná propast Macocha: Co o ní určitě nevíte

1. Vařte i na Vánoce zdravě!

Špičkoví odborníci na výživu, Petr Havlíček a Jana Vašáková se rozhodli spojit a vytvořit unikátní kurzy zdravého a zároveň dietního vaření pro celou rodinu. Jedná se o jídla, které budou chutnat jak vašim nejmenším, tak i vám dospělým, a dokonce se už můžete nechat inspirovat zdravým vánočním menu. Kurzy se konají v pražském Chefparade, termíny a více informací najdete na www.zdravekurzy.cz.

2. Projděte se korunami stromů

Zasněženou zimní krajinou Bavorského lesa se dostanete k unikátní stezce, která je postavena v korunách stromů. Škola hrou, takové je její heslo, a než se dostanete na vrchol, projdete okolo několika poučných tabulí, které jsou v bezprostřední blízkosti různých prolézaček. Nakonec na vás čeká pozvolný výšlap na vrcholek, odkud je kouzelný výhled na zasněženou krajinu. A ještě ledový tip na závěr: v městečku Philippsreut – Mitterfirmiansreut stojí ledový kostel! Více na www.baumwipfelpfad.by.

3. V Jižním Tyrolsku lyžují děti zdarma

Ideální rodinné středisko musí splnit mnoho předpokladů – vhodné terény, pohodlná a bezpečná přeprava dětí lanovkami, slunečné sjezdovky, horské chaty, vstřícné ceny… V Jižním Tyrolsku najdete toto všechno, a dokonce mnohem víc, protože lyžařské areály i hotely a penziony bývají v rodinných rukou. A za skipas na více dní děti do 8 let letos neplatí, a to v celé oblasti Dolomiti Superski! Více na www.dolomitisuperski.com.

4. Saunování dětem prospívá!

Nejnovějších průzkumy mluví jasně: saunování je pro děti velmi prospěšné. Relaxační centra u nás jim ale bohužel většinou vstup neumožňují. Průkopníkem v tomto směru je Wellness Horal ve Velkých Karlovicích, který rodinám s dětmi vyhradil denně první dvě hodiny otevírací doby. Jsou jim k dispozici odborníci na saunovací rituály a využít mohou rovněž páru, Kneippův chodník, whirlpooly či tepidarium. V ceně vstupenky mají navíc koupání v přilehlém areálu termálních bazénů se slanou vodou vyhřívanou na 36°C a aklimatizovat se pak mohou v restauraci s dětským koutkem, kde připravují meníčka i pro nejmenší. Více na www.wellnesshoral.cz

5. Nebojte se focení v zimě!

Máte rádi zimní krajinu nebo město a rádi byste ji navždy zachytili vašim fotoaparátem? Či prostě jen chcete vědět, jak hezky vyfotit vaše lyžařské zážitky? Poradí vám s tím na svých pravidelných kurzech fotografování vítěz Czech Press Photo, Jan Rybář. Více na www.amaze.cz.

6. Zima s dětmi a v pohodě

Přemýšlíte, do jaké lyžařské školky dát letos své děti, nebo třeba řešíte jejich vybavení na hory? U obojího je každá rada drahá, a proto jistě oceníte nový portál www.skibi-blog.cz, na kterém publikují své články odborníci zabývající se sportováním dětí, outdoorovým oblečením, a najdete zde i spoustu tipů na ta nejlepší místa, kam s dětmi vyrazit a dát si trochu do těla – třeba právě na hory.

7. Ötztal láká rodiny na lyžování i lázně

Toužíte nejen po upravených sjezdovkách, ale také po lázních a rádi byste do nich vzali i ty nejmenší? Pak je pro vás správnou volbou rakouský Ötztal, konkrétně středisko Hochoetz s mírnějším terénem v nadmořských výškách 700 až 2000 metrů – letos zde navíc zavádějí výhodný rodinné balíčky! A jen kousek odtud máte termální lázně Aqua Dome s několika druhy saun, ledovcovými a solnými jeskyněmi a mnoha welness procedurami. Více na www.soelden.com.

www.malydobrodruh.cz | portál pro aktivní rodiče | Každý den zde najdete nové tipy na výlety, novinky z dovolenkových destinací, zajímavosti z cestovních kanceláří i divoké reportáže. Odborníci vám poradí, jak vybat správné kolo či autosedačku, doporučí vybavení na cesty a mnohé další. V diskusním fóru se můžete ptát na vše, co vás zajímá či radit ostatním rodičům-cestovatelům.

Ilustrační foto: Thinkstock

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články