Články

Hornický skanzen Maryau, Ondřej Soukup
Hradů a zámků už jste prozkoumali hodně a chcete vyrazit za technickými památkami? Středočeský je známý mimo jiné pro svou bohatou hornickou tradici. Jak se ještě nedávno těžilo uhlí a jak vypadal život českých havířů? Následující instituce nabízí exkurze do historie, které budou bavit nejen vás, ale i vaše děti.

Za hornickou tradicí středních Čech

Články - spolupráce
Patří jaro mezi vaše nejoblíbenější roční období? Nebo jste zkrátka jen milovníkem nádherné panenské přírody? V obou případech je pro vás jako stvořený ostrov Madeira – perla Atlantiku.

Madeira aneb Jaro po celý rok

Situace okolo covidu se konečně ustálila, a tak se zdá, že nejvyšší čas splnit si své cestovatelské sny je právě teď. Zdražování sice do těchto karet příliš nehraje, ale i s tím se dá pracovat. Jak? Představujeme vám X destinací, které jsou tzv. budget-friendly a kam se bez podíváte za pár korun.

Mallorca, Itálie, Řecko. Objevte seznam destinací, které vás nezruinují

Technologie kolem nás již nevnímáme, protože je všude kolem. Máme v domácnostech nejnovější smart TV, smart mobilní telefony, chytré auta, a dokonce i kávovar nám ráno udělá samostatně přesně takovou kávu, jakou máme nejraději. Všechny technologie jdou dopředu a to i v oblasti elektronických překladačů řeči. Na trh totiž přichází novinka přinášející hned několik jedinečných vlastností. Přináší ji společnost Vasco Electronics působící na trhu od roku 2008, která se za poslední roky dostala v této oblasti doslova na výsluní a nepřestává dále překvapovat.

Nový elektronický překladač, který vám přeloží jazyky celého světa do češtiny

Gregor Johann Mendel, pastel podle fotografie
Sestavení posledních osmi procent DNA lidského genomu kvůli jejich složitosti trvalo vědcům skoro dvacet let. „Teď ale máme kompletní informace, které nám umožní lépe pochopit, jak se formujeme jako individuální organismy a jak se lišíme nejen od ostatních lidí, ale i od jiných druhů. Prakticky ve stejný okamžik se českým vědcům podařilo přečíst genom zakladatele genetiky.

Geny otce genetiky

Milujete outdoorové aktivity a hledáte pohodlné a kvalitní boty? Oceňujete netradiční styl a konstrukci obuvi propracovanou do nejmenších detailů? Pokud ano, pak jsou pro vás výrobky značky Keen ideální volbou. Již téměř dvě desetiletí vytváří tento americký výrobce obuv, která splňuje ty nejvyšší nároky. Díky kombinaci nejmodernějších technologických řešení s ekologickou konstrukcí a odvážným designem si výrobky této značky vybírají ti nejnáročnější uživatelé po celém světě!

Boty Keen jsou ideální volbou pro ty, kteří touží po pohodlí

Erupce lásky
Maurice a Katja Krafftovi se rozhodli celý svůj život věnovat lásce k sopkám a jejich vášeň se jim nakonec stala osudnou. Americká režisérka Sara Dosa přichází s unikátním a rozverným portrétem milostného trojúhelníku Katiy, Maurice a bublajících rudých obrů, který se vymyká veškerým diváckým představám o přírodopisných dokumentech. Snímek přinášející úchvatné záběry natočené z až neuvěřitelné blízkosti, který se stal hitem letošního festivalu v Sundance, budou moci vidět diváci i u nás.

SKUTEČNÝ PŘÍBĚH MAURICE A KATJI KRAFFTOVÝCH ERUPCE LÁSKY VSTUPUJE DO KIN

Kokořín
Kouzlo Středních Čech objevili filmaři již před několika desetiletími. Středočeská krajina vytvořila kulisy pro více než 200 filmů a seriálů. Cesta po stopách oblíbených pohádek je příjemným zpestřením výletu s dětmi. Přeneste se do pohádky a porovnejte filmovou fikci s realitou.

Po stopách filmu do středních Čech