Aprílové žertíky, které letos mátly čtenáře

Apríl je vítaným dnem pro žertíky. I letos to weby oceňované pro serióznost jako Science nebo BBC, či velké firmy jako Google nebo Toshiba využily ke zprávám, které zmátly jejich čtenáře, kteří úplně zapomněli, že je 1. dubna.

Aprílové žertíky, které letos mátly čtenáře
Aprílové žertíky, které letos mátly čtenáře
Zdroj: archiv

ScienceNow

Na webu Science NOW seriózně pojatý článek tvrdí, že Stonehenge je místem konání prvního "rockového" koncertu. Archeologové totiž s překvapením zjistili, že zde pohřbeným lidem je kolem dvaceti a úplně všichni, ač z různých koutů Anglie měli překvapivou schodu v poškození struktury vnitřního ucha. Zbytky nalezené kolem sloupů pak nasvědčují, že zde byly umístěny obrovské bubny a zařízení, keré zesiluje zvuk. Podivný dojem, že něco není v pořádku vrcholí tím, že archeologové našli na jednom z kamenů nápis, který se jim dokonce podařilo rozluštit: "Pokud bohové chtěli, abychom šli na rockový koncert, měly nám dát lístky."

Výpravným reklamním klipem pak pojala společnost Google: Slibuje spuštění nového projektu, který zachytí všechny poklady z minulých dob a nabídne mapy k jejich nalezení.

#video|5662837#

Virgin Atlantic

Aerolinky Virgin Atlantic pak zřejmě mohly trochu vyděsit některé své zákazníky oznámením, že na svých letadlech instalují v trupu skleněné průhledy, aby mohli pasažéři obdivovat krajinu pod sebou. 

A Toshiba se blýskla reklamním klipem na novou herní konzoli Shibasphere pro celou rodinu s opravdu kuriozními prvky. (Odkaz na video)

Zdroj:

BBC News

Server BBC News pak oznámil, že robotek Curiosity, která prozkoumává povrch Marsu se odpojuje od Twittru, protože ho urazila obvinění nespokojenců, že je nudný.

Aprílový žert našeho webu byl ve srovnání se zahraničními kolegy poněkud pompézní, protože oznamoval přibližování mimozemské flotily

 

Související články