Do nitra sluneční soustavy proniká mimozemská formace. Jak dopadne blízké setkání?

Otázka, zda jsme ve vesmíru sami, je zodpovězena, snažili jsme se namluvit v našem aprílovém žertu čtenářům: Z okraje sluneční soustavy připlouvá pravidelná formace neidentifikovatelných objektů. Je téměř vyloučeno, že by se jednalo o komety nebo nějaký meteorický roj.

Do nitra sluneční soustavy proniká mimozemská formace. Jak dopadne blízké setkání?
Do nitra sluneční soustavy proniká mimozemská formace. Jak dopadne blízké setkání?
Zdroj: archiv

Nyní si s pomocí pulsů razí cestu přes ledový Oortův oblak a Kuiperův pás asteroidů a planetek.

Podle serveru SpaceBuzz.com jde s největší pravděpodobností o mimozemskou výpravu. Odkud a s jakým cílem není zřejmé.

Asi největší milník v dějinách lidstva byl odhalen poměrně banálně. Tým NASA, který pracuje na přípravě vyslání sondy New Horizons k Plutu, náhodně zaznamenal podivnou formaci světelných bodů v pozadí trpasličí planety a jejích měsíců. Mise naplánovaná na rok 2014 až 2015 měla přinést více informací o binárním systému Pluto-Charon , který dotváří zřejmě dalších devět měsíců a tak systém jednoho i více prstenců.

„Při studiu snímků z Hubbleova teleskopu jsme odhalili prvek, který jsme považovali nejprve za chybu. Další snímky však potvrdily existenci pulsujících objektů v pravidelné formaci, které se zřejmě navíc přibližují,“ uvedl vedoucí projektu Glen Fountain z laboratoře aplikované fyziky na univerzitě Johna Hopkinse s tím, že hledači UFO se tak nejspíš dočkají skutečných mimozemšťanů.

Apríl

NASA se rozhodla informaci zveřejnit okamžitě. „Bude lepší, když obyvatelé Země tuto převratnou informaci zpracují a nějak se s ní vyrovnají, protože to je asi tak všechno, co se s tím dá dělat,“ uvedl hlavní administrátor vesmírné agentury Charles Bolden, který nedávno jako jedinou reálnou techniku obrany Země před asteroidem jmenoval modlení. (Odkaz na článek)

Zatím není známá reakce Bílého domu, ale vzhledem k časovému posunu se očekává vystoupení prezidenta v odpoledních hodinách. Podle nepotvrzených zpráv z dobře informovaného zdroje už také požádal o svolání Valného shromáždění OSN.

Spekulace

Odborníci na kosmonautiku, které oslovil kanál PMS, zdůraznili, že zatím je možné jen spekulovat, čím je formace tvořena. Jde zřejmě o několik poměrně značné vzdálených objektů, které musí být i obrovské a navíc se pohybovat synchronizovaně.

„Tohle je spíš pole sci-fi a máme jen pár prvních snímků, ale když jsem je viděl, tak mě napadlo, že museli nějakým způsobem překonat ohromnou vzdálenost nejspíš podprostorem a aby neriskovali srážku s nějakým objektem sluneční soustavy, vynořili před její hranicí a nyní si s pomocí pulsů razí cestu přes ledový Oortův oblak a Kuiperův pás asteroidů a planetek,“ uvedl raketový inženýr Rashmi Chupakadabra z CALTECH.

Jedno je jisté, že mimozemšťané lidstvo technologicky převyšují o několik generací, jinak bychom byli na návštěvě v jejich soustavě my a ne naopak. Známý astrofyzik Stephen Hawking před časem varoval i před pokusy aktivně mimozemšťany vyhledávat, z obavy, že by Zemi mohli chtít pro sebe a lidé skončili jako indiáni po příchodu Evropanů do nového světa. Ne všichni, ale jeho obavy sdílí.

„Pokud jsou mimozemšťané schopní navštívit Zemi, znamená to, že mají dostatek sofistikovaných technologických kapacit, než aby potřebovali otroky, jídlo nebo další planety,“ odmítá Hawkingovy obavy Jill Tarterová, která se hledání signálů mimozemského života věnovala 35 let v rámci projektu SETI.(Odkaz na článek)

Marie Nováková z pražský Dolních Počernic oslovená štábem komerční televize se však invaze neobává. „Já vám nevím, když si spojíte ty body, tak je hned jasné, o co tady jde. Prostě si z nás vystřelili, vždyť je Apríla. Mimozemšťani, to by nám tady ještě chybělo…“

 

Související články