FOTOGRAFICKÁ SOUTĚŽ na téma CESTOVAT MŮŽE KAŽDÝ

Fotografickou soutěž o krásné cestovatelské ceny - tou hlavní je zájezd do Maroka - vyhlašuje WEBCESTOVATELU.CZ. Téma soutěže je i mottem webových stránek, které vznikají proto, že CESTOVAT MŮŽE KAŽDÝ - kdykoli, jakkoli, s kýmkoli, kamkoli.

„Troufám si říci, že pro tu chvíli jsme se skamarádili. Nakonec jsem poprosil trenéra, že bych chtěl mít i fotku jak spolu s medvědem Adamem kráčíme bok po boku krajinou. Tato fotografie je pro mne jednou z nejkrásnějších vzpomínek na focení zvířat."
„Troufám si říci, že pro tu chvíli jsme se skamarádili. Nakonec jsem poprosil trenéra, že bych chtěl mít i fotku jak spolu s medvědem Adamem kráčíme bok po boku krajinou. Tato fotografie je pro mne jednou z nejkrásnějších vzpomínek na focení zvířat."
Zdroj: Petr Slavík

Fotografie bude hodnotit porota tvořená známými a uznávanými osobnostmi fotografického a publicistického světa. Jejím čestným předsedou je fotograf Antonín Kratochvíl, kterého v roce 1999 časopis American Photo zařadil mezi sto nejvýznamnějších osobností světové fotografie. Dalšími hodnotiteli budou fotografové a držitelé ceny Czech Press Foto Lenka Klicperová a Václav Šilha, šéfredaktor NIKONblogu Petr Lindner a zakladatel pořádajícího Webu cestovatelů, režisér a cestovatel Petr Horký.

„Jsou to mladé dívky jako každé jiné. Tvrdé podmínky jim žádný komfort neposkytují, jejich jedinou hygienou je ranní cigareta. Spí čtyři hodiny denně, tvoří hlídky, téměř denně bojují. Celou noc hrčí naftové generátory, kdyby přišel útok nepřátel…'

Do soutěže se může s jednou fotografií na téma Cestovat může každý přihlásit kdokoli tak, že fotografii nahraje na www.webcestovatelu.cz/soutez, kde také najde podrobná pravidla. Soutěž trvá od 1. 12. 2015 do 31. 1. 2016. Pak vybere porota vítěze, kterým bude rozdána řada cen - hraje se nejen o zájezd s CK Pangeo Tours v hodnotě bezmála 30 tisíc korun, ale také o foťák Nikon D3300, funkční oblečení Klimatex, školení a kurzy od Foto Škoda, předplatné časopisů National Geographic Česko a Foto a Video a další hodnotné ceny.

„Nejraději mám zimu a tak mám i nejvíc zimních fotek. V zimě, pokud mi to sněhové podmínky dovolí, sem šlapu velmi často na skialpech. Sněžka bývá díky větru hodně vyfoukaná a ledovatá, a tak často přichází na řadu i mačky.'

Veřejné hlasování na stránkách soutěže určí vítěze v soutěži O nejoblíbenější fotku. Všechny oceněné fotky budou vystaveny na společné výstavě 20. a 21. února na cestovatelském festivalu Worldfilm, který se koná v rámci veletrhu cestovního ruchu Holiday World na výstavišti Incheba v Praze - Holešovicích.