K čemu my lidé potřebujeme představu pekla?

Co se stane s padouchy, když zemřou? Opravdu na ty, kteří ubližují druhým, čeká speciální místo pro hříšníky? Na otázky se snaží odpovědět celovečerní pořad Mapa pekla, který odvysílá National Channel.

Dokument se zaměří na tradice starého Řecka i moderní Ameriky.
Dokument se zaměří na tradice starého Řecka i moderní Ameriky.
Zdroj: National Geographic

Zjistilo se, že 70 % Američanů věří, že peklo je místo, které skutečně existuje. Americký herec a představitel mnoha záporňáků Danny Trejo (Desperado, Od soumraku do úsvitu, Machette) dostal ve filmu roli průvodce. Snaží se zjistit, co natolik posílilo představu pekla, že je v našich myšlenkách stále živá. Protože během života strávil jedenáct let ve vězení, na začátku se nesmlouvavě ptá: „Co by se stalo, kdybych dneska zemřel? Skončil bych mezi hříšníky?"
Zdroj: National GeographicHerec zkoumá nejtemnější zákoutí podsvětí i lidské představivosti. Ponoří se do hluboké minulosti a dostane se až do starověkého Řecka. Nemůže minout zrod křesťanství a pozastavuje se i nad důležitými uměleckými díly. Zároveň se dotýká skutečnosti, že mnoho filmařů se na představě pekla dokáže opravdu vyřádit.

Zdroj: National GeographicCílem snímku je podívat se na téma zblízka a pochopit souvislosti. Dvouhodinový film Mapa pekla poprvé odvysílá National Geographic v neděli 26. února ve 21:00. Více najdete ZDE.