Kudrnatá ovečka pro Etiopii: Jak sedmičlenná rodina Godebo ke štěstí přišla

Manžel paní Betuly nedávno zemřel, takže zůstala sama, aby se postarala o sebe a šest dětí. Osud její rodiny závisí hlavně na tom, co se jí podaří vypěstovat na jejím malém políčku. Její rodina patří k nejchudším z nejchudších a její jediný zdroj obživy je jejich malé pole, nemá ani hospodářská zvířata, která by pomohla její situaci. Tedy až do loňského roku, kdy dostala kudrnatou ovci v rámci projektu Skutečný dárek…

Pomocí Skutečného dárku se značně zlepšil život například Betuly Godebo z jižní Etiopie.
Pomocí Skutečného dárku se značně zlepšil život například Betuly Godebo z jižní Etiopie.
Zdroj: Archiv

Rodina paní Betuly Godebo byla jednou ze sta, která obdržela loni Kudrnatou ovečku, což značně změnilo její situaci. Organizace Člověk v tísni zároveň zajišťuje, že lidé poté co dostanou Skutečný dárek nejsou necháni napospas nové situaci. Všechny ženy, které obdržely ovci, prošly tréninkem, kde se učily jak se o ovečky starat a jak zajistit, aby měly ovečky brzy mladé. S ovcí může rodina paní Betuly prodávat vlnu jako další zdroj obživy, a využít i jehňata. „Jehňátka budu postupně prodávat na trhu. Když utržím dost peněz, budu mít časem dost, abych mohla domů koupit ještě krávu," dívá se paní Betula optimisticky do budoucnosti.

Paní Betula plánuje v budoucnu prodávat jehňata na trhu a našetřit si na krávu.Skutečný dárek je dlouhodobý projekt organizace Člověk v tísni, který pomáhá v nejchudších oblastech světa. Většina těchto lidí se živí zemědělstvím. Největší radost jim tedy udělá darování hospodářského zvířete nebo zemědělských plodin a náčiní. Od roku 2009 bylo takto rozdáno například 4822 koz, 1053 ovcí nebo více než 13 000 kusů drůběže. Radost novým majitelům udělalo také 168 krav a 7 bůvolů nebo 45 oslíků s povozem. Vyberte si Skutečný dárek, který nejvíc potěší vás nebo vaše blízké. Skutečné dárky vždy symbolizují určitou formu pomoci – od kozy pro chudou rodinu v Africe přes léky pro nemocné nebo bezpečný porod až po doučování dětí z chudých rodin v ČR.

I dárek jako ovce za 800 Kč může zcela změnit život sedmičlenné rodině. Pokud máte zájem pomoci, můžete si vybrat ze škály dárků na stránkách Skutečného dárku, od levnějších jako například Dvacet kuřat za 250 Kč až po dražší jako Oslík s povozem za 7 500 Kč. Více informací najdete na www.skutecnydarek.cz.

Díky projektu Skutečný dárek můžete pomoci lidem v chudých oblastech a zároveň obdarovat své blízké.