Nejkrásnější výhledy Švýcarska se Swiss Peak Passem

Vydejte se do Švýcarska poznávat krásy panoramatických výhledů z osmi vrcholů s jízdenkou Swiss Peak Pass.

Nejkrásnější výhledy Švýcarska se Swiss Peak Passem
Nejkrásnější výhledy Švýcarska se Swiss Peak Passem
Zdroj: archiv

Švýcarský dopravní systém oslaví letos 25 let fungování síťové jízdenky Swiss Pass a připravil jedinečný dárek pro své zákazníky. Za cenu malého doplatku ke 4dennímu nebo 8dennímu Swiss Passu můžete navštívit až 8 vrcholů Švýcarska, které Vám nabídnou jedinečné výhledy a projedete zároveň celou hornatou část Švýcarska. Cena 4denního Swiss Peak Passu je CHF 29,- a 8denní verze stojí CHF 59,-.

Vyhrajte dovolenou v Graubündenu v naší jednoduché soutěži!

Celkem Vás 4denní Swiss Pass se Swiss Peak Passem vyjde na CHF 301,- a 8denní verze na CHF 452,-. U CK ČEDOK můžete navíc využít akci na 4denní Swiss Peak Pass za pouhých CHF 10,-, tato akce platí pouze v dubnu a květnu a 4denní Swiss Pass se Swiss Peak Passem Vás vyjde na CHF 282,-. Nabídka Swiss Peak Passu platí jen pro rok 2014, a proto neváhejte a vyražte do Švýcarska právě letos.

Na vrchol se můžete dostat i pohodlnou lanovkou.

Vrcholy, které můžete se Swiss Peak Passem navštívit jsou: Säntis (2502 m n.m.), Corvatsch (3303 m n.m.), Cardada (1671 m n.m.), Allalin (3500 m n.m.), Rochers-de-Naye (2042 m n.m.), Niesen (2362 m n.m.), Brienzer Rothorn (2351 m n.m.) a Stanserhorn (1898 m n.m.).

Jak na to? Prakticky celou cestu si můžete koupit už v ČR, u CK ČEDOK nebo cestovní kanceláře ČD Travel, kde pro Vás mohou zajistit i ubytování. Protože budete většinu času trávit na cestách, poslouží Vám jistě dobře i jednodušší, ale kvalitní ubytování v mládežnických ubytovnách Swiss Youth Hostels, které ale mimo vícelůžkových pokojů nabízejí i pokoje dvoulůžkové, někde i s vlastním sociálním zařízením. Další alternativou pro ubytování je b&b a pak samozřejmě celá síť hotelů. Nabídku maximálně využijete, pokud se vydáte na cestu s 8denním Swiss Passem, protože tak můžete navštívit všech 8 vrcholů, které jsou v nabídce. Do Švýcarska můžete dojet nočním vlakem Spar Night, kde nejlevnější nabídka začíná už na 59,- EUR.  Využít lze ale i autobus nebo letecké spojení z Prahy s leteckou společností SWISS.

Pokud budete chtít navštívit všech 8 vrcholů, je nutné si dobře naplánovat čas pro Vaši cestu. Vzhledem k nadmořské výšce na některých místech dlouho leží sníh, a tak se tady provoz rozjíždí až počátkem léta. Všech 8 vrcholů je tak dostupných od 27.6. do 19.10.2014, okruh můžete začít na Säntisu a ukončit na Stanserhornu u Lucernu, kde také určitě navštivte dopravní muzeum Verkehrshaus. Cestou navíc projedete část několika proslulých panoramatických tras - Ledovcového expresu, Bernina Expressu a GoldenPass Line.

Modelový příklad cesty s itinerářem obsahujícím spoje a možnosti ubytování naleznete zde.

Související články