Oslavte den dětí zdarma na dinosauriu

V neděli 1. června na Mezinárodní den dětí bude výstava zpřístupněna všem dětem do patnácti let v doprovodu dospělého zdarma!

Oslavte den dětí zdarma na dinosauriu
Oslavte den dětí zdarma na dinosauriu
Zdroj: archiv

Dinosaurium - impozantní výstavu pravých koster a zkamenělin dinosaurů, která se rozkládá na   1500 m² Křižíkova pavilonu E na pražském Výstavišti už zhlédlo přes 30 000 návštěvníků a pořadatelé expozice se rozhodli u této příležitosti nadělovat. V neděli 1. června na Mezinárodní den dětí bude výstava zpřístupněna všem dětem do patnácti let v doprovodu dospělého zdarma!

Dinosaurium, které bude v Praze k vidění už jen do 29. června, nabízí více než padesát exponátů, kterým dominují až téměř 300 miliónů let staré skelety a fosílie zapůjčené z moskevského Borisiakova paleontologického institutu ruské akademie věd.

"Odborníka jistě zaujme drobný triasový plaz Longisquama, představující důležitý prvek v představách o vzniku peří a letu nebo ze stejně starých hornin Sharovipteryx, který reprezentuje netradičního létajícího plaza s letovou blanou křídel napnutou mezi zadními končetinami. Pozornost laika zřejmě nejvíce upoutají velké kostry rodu Tarbosaurus, tedy asijské obdoby severoamerického tyranosaura, který je na výstavě zastoupen 6,5 metrů dlouhým exemplářem. Mezi další atraktivní exponáty také patří kostra vrcholového predátora jurských moří rodu Liopleurodon." řekl RNDr. Tomáš Přikryl, Ph.D. z Geologického ústavu AV ČR, v.v.i.

Do historického kontextu uvedou návštěvníky výstavy dokumentární filmy z produkce BBC a s novými poznatky je seznámí detailní informační panely.

Pro děti je k dispozici plně vybavený dětský koutek s projekcí pohádek či improvizovaným písčitým paleontologickým nalezištěm a každou neděli, na kdy pořadatelé vyhlásili Family Day, nový doprovodný program. Pro děti i školy, které na místě dostanou speciální pracovní listy, je v prodeji zvýhodněné vstupné. Vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketpro.

 Více na www.dinosaurium.cz

Související články