Pohled pod pokličku života lidí a zvířat fotografa Michaela Fokta

Naše planeta je plná zajímavostí. Proč někteří lidé ještě nedávno jedli lidské maso? Co nutí kraby houslisty, aby nosili světem nesmyslně přerostlé klepeto? To všechno zjistíte při přednáškách fotografa Michaela Fokta v Městské knihovně v Praze.

Pohled pod pokličku života lidí a zvířat fotografa Michaela Fokta
Pohled pod pokličku života lidí a zvířat fotografa Michaela Fokta
Zdroj: archiv

"Život je boj a to i v těch nejintimnějších chvilkách. Přiblížím vám neuvěřitelné detaily z nejstaršího konfliktu světa. Odkryji tajemství něžných námluv ve světě zvířat a poodhalím i sexuální delikty, jejichž pachatelů je příroda plná. Zjistíte, že na růžích nemají ustláno ani lidé, ani zvířata," slibuje Michael Fokt, který je jedním z V.I.P. spolupracovníků české redakce National Geographic.

Ostatně jeho cyklus můžete ochutnat na našich stránkách - Sex ve světě zvířat

Přednáška  Sex ve světě zvířat se koná ve středu 17. dubna  v Městské knihovně v Praze

Místo: Ústřední knihovna MALÝ SÁL

Od/do: 17:00–18:30

Vstupné: 40,- Kč

Michael Fokt (1975) zasvětil fotografii zvířat celý svůj profesionální život. Jeho velkým vzorem je práce přírodovědce a dokumentaristy Davida Attenborougha. Své materiály proto zpracovává se smyslem pro souvislosti a vysvětlení vzájemných vztahů. Jeho doménou jsou časosběrné fotografické dokumenty a makrofotografie. Během své práce s potěšením navštívil mnoho zemí po celém světě. Spolupracuje s mezinárodním časopisem GEO a je V.I.P. autorem českého on-line vydání National Geographic. V soutěži Czech Press Photo získal první místo – Zlaté oko – v kategorii příroda a životní prostředí, cenu dětí UNICEF, dvě ceny Academic za nejpůsobivější makrofotografii a několik čestných uznání.

Související články