Přírodní rezervace Vrabinec

Tento týden jsem objevil blogy zde, na National Geographic. Přemýšlel jsem, čím sem přispět až jsem dnes ráno vykoukl z okna a bylo jasno. Pár metrů od domova se mi rozkládá Přírodní rezervace Vrabinec - nafotím tam tedy nějaké pěkné fotky…

Nejdříve ale něco o mě: Jmenuji se Honza, je mi 21 let a jsem student z malé obce Těchlovice poblíž Děčína. Studuji ekonomii v Ústí nad Labem. Výlety do přírody mám rád, ačkoli moje lenost mi je dost stěžuje. Svůj blog jsem pojmenoval Krásy nejen České Republiky, protože naše země má krásných míst, které bych chtěl navštívit, opravdu hodně. Pokud ale naleznu nějaké pěkné místo i za hranicemi, podělím se o něj pravděpodobně také.


Teď už ale k dnešnímu výletu. Ráno bylo krásně jasno a 1°C - focení vypadalo velmi nadějně. Dal jsem nabíjet baterii do foťáku s tím, že po obědě vyrazím. Počasí se ale rozhodlo, že mě za moje zdržování potrestá. Když už ne pokažením fotografií, tak alespoň silným větrem a pár mraky. Tak i tak jsem na výlet vyrazil a výsledek je vidět na fotografiích.


V přírodní rezervaci Vrabinec můžeme vidět (ale dneska jsme neviděli) mnoho zvířat - zmiji obecnou, ještěrku zelenou, čápy černé, užovku obojkovou nebo třeba krkavce velké. Z květin stojí za zmínku Lilie zlatohlávka, Tařice skalní či Modřenec tenkokvětý. Celé rezervaci vévodí čedičová skála na níž dříve stál hrad (dodnes lze vidět některé části této zříceniny). Místy lze vidět i pískovec. Nejvíce ale oceňuji skvělý výhled - tedy za pěkného počasí.


Související články