Scorpion-3: První motocykl, který se vznese až 10 metrů vysoko

Výsledkem propojení designu motocyklu a schopností kvadrokoptéry je prototyp, který má za sebou úspěšný let v obrovském skladu v Moskvě. A rozhodně nejde o filmový trik. Podívejte se na VIDEO v článku.

Zdroj: Hoversurf Inc./Profimeda.cz

V každém rohu má motocykl Scorpion-3 celkem čtyři rotační vrtule, pomocí kterých se odlepí od země. Pohon přitom zajišťují elektromotory. Řidič sedí obkročmo jako na motorce a musí být trpělivý, protože zvedání je pozvolné. Ve vzduchu pak jemně přidává na rychlosti pomocí pákových ovladačů. Z fotografií je vidět, že se motocykl dokáže dostat opravdu hodně vysoko (podle výrobců až 10 metrů).

Jak se takový kousek společnosti Hoversurf povedl? Dokázala propojit design motocyklu s možnostmi dronů a schopnostmi kvadrokoptér. Vynálezci tvrdí, že jednomístný stroj dosáhne při zatížení 120 kilogramů rychlosti až 48 km/hod. Vzhledem k vysokému riziku nehody se zabudovaný bezpečnostní systém stará o to, aby se rychlost ani výška nedala překročit.

Zdroj: Youtube

Ve vzduchu může létající motocykl zůstat až 27 minut. A jaká je cena? Odhadem 150 000 USD. Zatím však není v prodeji. V současné době se o prototypu mluví jako o skvělém zpestření extrémních sportů. Otázkou je, zda v praxi nebude spíš jednou z možností, jak v dopravě nahradit automobily.

Mohlo by vás zajímat: