Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní

Během 168 hodin se stane spousta úžasných, děsivých i fascinujících věcí. Podívejte se na to, co se stalo zajímavého minulý týden.

Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Zdroj: archiv

Vždy v neděli vám přinášíme výběr nejlepších fotografií uplynulého týdne. Měla by to být především neobvyklá témata, o kterých se médiích nepsalo – a které se někomu podařilo zajímavých nebo netradičním způsobem vyfotografovat. 

Podívejte se na fotografie z minulého týdne: Minipříběhy z celého světa

Pondělí: Vzácná veverka ve skoku

Tato fotografie byla pořízena v lese mezi Piemontem a Ligurií. V této oblasti, stejně jako v jiných částech Evropy, byla červená veverka téměř vytlačena její šedou variantou. Tato fotografie je tedy nejen krásná, ale bohužel už i vzácná…

 

Úterý: Natírání po indicku

Indická žena potírá vlastníma rukama schody chrámu bohyně Jivdani červenou barvou. Tento chrám zasvěcený božstvu utrpení leží 65 kilometrů od Bombaje ve Viraru. 

Středa: Narodil se papoušek vlnkovaný

Čerstvě vylíhnutý papoušek vlnkovaný nás zaujal tím, jak zanedbatelně malý se na lidské dlani jeví. Fotografie vznikla v záchranné stanici pro ohrožená zvířata Wild Life Sydney. 

 

Čtvrtek: Zebra zahnaly žízeň

V národním parku Etosha v Namibii nafotili tento záběr, na němž stádo zeber popíjí z jámy. Dlouhou dobu zde bylo sucho, a zvířata se tak ocitla na pokraji smrti žízní. Po přeháňce se pak nahnala k napajedlům a fotografům se nabídly úžasné možnosti…

 

Pátek: Superměsíc

Tento týden jsme mohli pozorovat superměsíc. Vzácný okamžik lákal fotografy ve všech zemích, kde byl obrovský Měsíc k vidění. Tato fotografie byla nafocena nad bostonským letištěm. Myslíme, že ten kontrast obřího a věčného Měsíce s pomíjivým a titěrným letadlem je svým způsobem uhrančivý. 

 

Sobota: Pampelišky už odkvétají

Patrick Pleul pořídil v Německu tento záběr odkvétající pampelišky po dešti. Jednoduché, ale krásné.

 

Neděle: Poutnice odpočívá

Súfijští poutníci se vydali do Ajmeru, kde probíhá náboženská slavnost k výročí úmrtí světce Khwaja Moinuddina Chistiho. Byl známý tím, že pomáhal chudým a bezmocným. Šestidenní oslava naplněná rituály, modlitbami a oběťmi se koná u hrobky Sharif Dargah. Na fotografii je poutnice, která po cestě odpočívá se zapáleným čibukem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články