Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní

Během 168 hodin se stane spousta úžasných, děsivých i fascinujících věcí. Podívejte se na to, co se stalo zajímavého minulý týden.

Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Zdroj: archiv

Vždy v neděli vám přinášíme výběr nejlepších fotografií uplynulého týdne. Měla by to být především neobvyklá témata, o kterých se médiích nepsalo – a které se někomu podařilo zajímavých nebo netradičním způsobem vyfotografovat.

Podívejte se na fotografie z minulého týdne: Minipříběhy z celého světa

Pondělí: Venuše byla božská

Kde to jen šlo, tam se sledoval přechod planety Venuše před slunečním diskem. Už jen proto, že až se tato událost bude opakovat příště, budeme už všichni mrtví. Jedinečný zážitek si nenechali ujít nejen astronomové, ale třeba také indické ženy z města Chennai. Správně si chránily oči brýlemi…

Úterý: Dívka, která změnila svět

Jmenuje se Kim Phuc a její fotografie před 39 lety obletěla svět. Malá vietnamská holčička, která se snaží utéct před napalmem, vzbudila tehdy lítost, ale také vyvolala po celém světě vztek na nesmyslnou válku. Tento týden Kim Phuc vystoupila na tiskové konferenci, kde prohlásila, že minulost změnit nemůžeme, ale budoucnost ano - láskou. 

 

Středa: Monstrózní mazlíček

Mainské mývalí kočky bývají pořádní obři. Samec jménem Rupert však je titán i mezi nimi - a to vlastně ještě ani úplně nedospěl. Ve věku dvou let a jedenáct měsíců už váží 9 kilogramů - až doroste, může přibrat ještě 5 dalších… 

 

Čtvrtek: Raketoplán pluje do muzea

Raketoplán Enterprise se po vodě přemístil na palubu bývalé americké letadlové lodi Intrepid v New Yorku, která slouží jako muzeum letectví a kosmonautiky. Údiv ovšem nebyl na místě, tento raketoplán nikdy do vesmíru neletěl.

 

Pátek: Evropa se zbláznila. Do fotbalu

V pátek začalo v Polsku Mistrovství Evropy ve fotbale. Český tým do něj nevstoupil právě šťastně - ale skepse českých fanoušků nemůže změnit nadšení, jaké šampionát vyvolává. Důkaz: V Poznani začali péct speciální fotbalové zákusky…

Sobota: Skútry v Korintu

Koná se ale i další mistrovství, a o tomhle se asi tolik psát nebude. V Korintském průplavu se konal šampionát vodních skútrů. Fotografie, kterou pořídil  Vassilis Psomas z agentury EPA, přesně vystihuje atmosféru i kontrast moderního a historického.

 

Neděle: Boty

Zato Indonésie si žije dál svým vlastním tempem. Pouliční prodavač se snaží prodat boty vyrobené v čínských továrnách americkým turistům. 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články