Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní

Během 168 hodin se stane spousta úžasných, děsivých i fascinujících věcí. Podívejte se na to, co se stalo zajímavého minulý týden.

Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Týden ve fotografii: nejzajímavější obrázky uplynulých 7 dní
Zdroj: archiv

Vždy v neděli vám přinášíme výběr nejlepších fotografií uplynulého týdne. Měla by to být především neobvyklá témata, o kterých se médiích nepsalo – a které se někomu podařilo zajímavých nebo netradičním způsobem vyfotografovat.

Podívejte se na fotografie z minulého týdne

Pondělí: Bouřka nad Polskem

Fotografie zachycuje nebe nad městem Gorzow Wielkopolski v západním Polsku, jak se na něm prohánějí bouřkové mraky. TIP: Podívejte se na vznik tornádické bouře v Coloradu nebo na Brockenský přízrak na časosběrných videích. Za normálních podmínek tyto procesy nemáme šanci vidět, protože jsou příliš pomalé pro naše vnímání…

 

Úterý:  Mroží koupel

Snímek zachycuje mrože, jak si plave v ledové vodě v Hagenbeck Zoo v Hamburku. Ve volné přírodě žije mrož v Severním ledovém oceánu a v severním Atlantiku. Rozlišujeme u nich dva poddruhy - mrož pacifický a mrož atlantský. Ještě nedávno byli ploutvonožci, tedy lachtani, tuleni a mroži, považováni za zcela samostatný řád. Dnes se ale odborníci spíše přiklánějí k myšlence, že měli společné předky se šelmami, že jsou tedy vývojovou větví řádu šelem, jejíž zástupci se přizpůsobili životu ve vodě…

Podívejte se do naší rubriky Foto a video. Najdete tam úžasné fotografie z celého světa


 

Středa: Neúprosný sup

Fotografie pochází ze soutěže World Bird Photo Contest, kterou pořádá nakladatelství Lynx Ediciones (vydavatel pozoruhodné knihy Ptáci světa (Handbook of the Birds of the World). První ročník soutěže měl obrovský úspěch - zúčastnilo se ho téměř 11 000 fotografií ze 128 zemí. Snímky zachycují 3 127 ptačích druhů. Fotografie níže zachycuje supa královského, jak bojuje o stravu.

 

Čtvrtek: Tajfun na Filipínách

Fotografie zachycuje chlapce, jak se rozhlíží skrz díru v deštníku. Tajfun Guchol zasáhl Filipíny v polovině června a měl neuvěřitelnou rychlost 160 kilometrů v hodině. TIP: Podívejte se na animaci všech větrů v Americe.

 

Pátek: Pták, nebo ryba?

I tato výjimečná fotografie je soutěžním snímkem World Bird Photo Contest. A vyhrála dokonce první místo. Snímek zachycuje kormorána mořského při lovu v moři. Hledání potravy pod vodou pro ně není vůbec problém: pod hladinou vydrží průměrně půl minuty, někteří i o minutu déle, a umí se potápět až do hloubky 50 metrů. Jsou stejně dobří letci jako plavci.

 

Sobota: Ptačí perspektiva

Extrémní sport - tak asi nejvýstižněji lze charakterizovat výškové lezení po mrakodrapech vysokých stovky metrů, a navíc bez jakéhokoli jištění. Tento trend pomátl mnoha mladým Rusům hlavy. Fotograf Alexander Remnev zachytil jeden takový zážitek uprostřed Moskvy. Do této akce se zapojilo až 200 Rusů.

 

Neděle: Nad propastí

Provazochodec Nik Wallenda přešel po provaze nad Niagarskými vodopády. Fotografie jej zachycuje "v tom nejlepším". Za necelou půlhodinu zvládl Wallenda přejít po visutém laně 550 metrů dlouhou cestu z americké na kanadskou stranu. Na místě jej sledovalo přes 120 tisíc lidí a další desetitisíce diváků se na jeho výkon dívaly v přímém přenosu v televizi. 


FOTO: Isifa

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články