Udržitelná móda à la Afrika: Peněženky a tašky z pytlů na kakao

Jutové pytle, které již jednou posloužily pro přepravu kakaových bobů z Pobřeží Slonoviny, teď dostávají druhou šanci. Ve městě Abidžan z nich vznikají pestrobarevné módní doplňky, o které mají zákazníci velký zájem.   

Obrázek není k dispozici
Zdroj: VLP

Podnikatelka Liliane Estievenart se rozhodla přispět k mezinárodní udržitelné módě. Začala podnikat s recyklací pytlů používaných k přepravě kakaových bobů ze své země do nejvzdálenějších koutů světa.
 
Na první pohled nezajímavé jutové pytle zaštiťuje sloganem "Výrobky z Pobřeží slonoviny - kakao" a proměňuje je v tašky a batohy, které jsou elegantní a stylové. Zároveň tak všem připomíná, že Pobřeží slonoviny je stále jedním z největších světových výrobců kakaa.

Zdroj: REUTERS/Thierry GouegnonLiliane Estievenart, která ještě před devíti měsíci pracovala jako obchodní zástupce, navrhuje také peněženky, kožené zdobené kufry a mnoho dalších módních doplňků z juty.

Přestože se pro svůj nápad rozhodla radikálně změnit směr svého života, vůbec toho nelituje. Už prodala kolem 600 batohů a tašek, a to i do vzdálenějších afrických zemí, jako je Mauricius, Togo nebo Ghana. "Existuje velká poptávka od milovníků Pobřeží Slonoviny. Věřím, že jednoho dne budeme distribuovat po celém světě." 

Mohlo by vás zajímat: