Vodní park pohlcuje příroda

Popraskané tobogány a prázdná akvária se staly turistickou atrakcí pro návštěvníky vietnamského Hue. Aquapark, jehož výstavba stála tři miliony dolarů, dnes mizí pod nadvládou mechu a rostlin.

Džungle už téměř skryla skluzavky vodního světa.
Džungle už téměř skryla skluzavky vodního světa.
Zdroj: Profimedia.cz

Podnikatelé měli s vodním parkem, který je jen 8 kilometrů od vietnamského města Hue, velkolepé plány. Stvrdili je investicí ve výši tří milionů dolarů a slavnostním otevřením v roce 2004. Jenže brzy se ukázalo, že zájem turistů není tak velký, jak si představovali. A tak aquapark uzavřeli a objekt opustili.
Impozantní sochou draka se dá projít až do třetího patra. Dnes místo jen chátrá.Zdroj: Profimedia.cz
Dlouho si vodního parku nikdo nevšímal. Stavba, včetně sochy třípatrového kovového draka, chátrala. Mezi opuštěnými tobogány dokonce nějakou dobu žili krokodýli, které tu majitelé objektu „zapomněli". Naštěstí se o ně již postarala organizace PETA.
Místní obyvatelé pro zvědané turisty otevřeli stánek s občerstvením.Zdroj: Profimedia.cz
Dnes místo láká turisty, hlavně milovníky dobrodružství. Přiznávají, že procházet se opuštěným vodním parkem, který pohlcuje příroda, má nezaměnitelnou atmosféru.

Hue, Vietnam

Město Hue najdete ve středním Vietnamu. Jeho populace přesahuje 300 000 obyvatel. Od počátku 19. století až do konce druhé světové války bylo sídelním městem poslední vietnamské královské dynastie Nguyen. Z tohoto období pochází množství architektonických a kulturních památek ve městě a jeho okolí. V roce 1993 bylo Hue jako jedna z prvních vietnamských lokalit zařazeno do Seznamu světového dědictví UNESCO.

Mohlo by vás zajímat: