Výpravy na planetu Evropa

Televizní stanice Viasat Nature uvede v exkluzivní premiéře dokumentární seriál Planeta Evropa. Díky netradiční formě zpracování a použití nové techniky filmování prožijete prostřednictvím tohoto dokumentu dobrodružství, jaká jste ještě nikdy nezažili.

Zdroj: Viasat Nature

Zjistíte, jak se může procházka v lese stát životu nebezpečnou záležitostí, oživíte si, co dělat, když vás uštkne jedovatý had, poznáte, jak se zvířata přizpůsobila modernímu světu a jak využívají své smysly a také si prověříte mnoho známých i méně známých skutečností.

#video|5662881#

Pokud se dostaneme mimo město, ve kterém žijeme, moderní a konzumní styl života v nás pomalu utlumuje instinkt radostného vnímání okolí. Ztrácíme schopnost vidět zázraky naší přírody, ať už kvůli tomu, že se v přírodě chováme jako sloni v porcelánu, nebo proto, že již za divokou přírodu nepovažujeme naše lesy a stráně, nýbrž jen faunu a floru z jiných kontinentů.

Příroda kolem nás je přitom tak fascinující, mimořádná a zároveň na dosah každému z nás. Medvěd, vlk, liška, rys, divoké prase, jelen, srna, tchoř, kuna, vydra, had, orel, sokol, výr a mnozí další zástupci zvířecí říše si zaslouží naši pozornost stejně jako stromy a rostliny samotné.

Kurt Mündl, který se ujal režie dokumentu o naší přírodě, získal v minulosti za své dokumenty mnoho významných cen a jeho zpracování pořadu vás vezme na velkou cestu do úžasného světa zvířat a rostlin. Kurtova přirozená zvědavost a jedinečná schopnost přeměnit komplexní věci ve věci srozumitelné i zábavné vám umožní pochopit a současně obdivovat všechny taje přírody. Rozsah a hloubka témat jsou v dokumentu zachycena novou technikou filmování, díky níž se stávají fascinujícími a poučnými.

Znáte opravdu své zvířecí sousedy? Víte, kde a jak žijí a co potřebují? Ať už ano nebo ne, staňte se našimi návštěvníky a vítejte na Planetě Evropa, každou neděli od 8. prosince 2013 v 17:20 hod. na Viasat Nature!

 

Související články