Výzva všem dobrodruhům: Vydejte se napříč arktickou tundrou!

Milovníci zimních výprav se již brzy mohou těšit na největší událost letošní zimy - Fjällräven Polar! Zúčastnit se více než 300 km dlouhé výpravy napříč arktickou tundrou může úplně každý, kdo má správnou výbavu a nadšení. Stačí poslat video, nebo zajímavou fotku s průvodním textem, ze kterého bude jasné, že jste vy ten pravý pro zimní dobrodružství!

Účastníci budou řídit psí spřežení po celou cestu ze Signaldalen v Norsku až do lesů kolem Jukkasjärvi ve švédském Laponsku.
Účastníci budou řídit psí spřežení po celou cestu ze Signaldalen v Norsku až do lesů kolem Jukkasjärvi ve švédském Laponsku.
Zdroj: Archiv

Fjällräven Polar je tradiční zimní akce značky Fjällräven, která se v dubnu 2016 bude konat již po páté. Účastníci budou řídit psí spřežení po celou cestu ze Signaldalen v Norsku až do lesů kolem Jukkasjärvi ve švédském Laponsku. Podmínky mohou být někdy krušné a to i přesto, že dubnové počasí za polárním kruhem je relativně stabilní. „Na Fjällräven Polar chceme dát šanci "obyčejným lidem" s běžným zaměstnáním objevit, jak úžasný může být outdoorový život v zimě. Chceme tím ukázat, že každý, kdo má správné znalosti a vybavení může zažít dobrodružství na celý život," říká Sanela Krisat, Head of Marketing at Fenix Eastern Europe.

Letos se zúčastní 22 nadšenců z celého světa, z nichž dva budou z České republiky. Stačí zaslat přihlášku formou motivačního videa, či fotografie s textem, ve kterém sdělíte, proč byste právě vy měli být vybráni. Svá videa, či fotografie můžete od 18. listopadu do 10. prosince nahrát na zde. Stačí se přihlásit přes váš profil na Facebooku. Poté proběhne internetové hlasování a výhercem se stane ten, jehož přihláška získá nejvíce hlasů. Druhý účastník bude vybrán porotou. Více o pravidlech na najdete zde. Inspirujte se na YouTube kanále značky Fjällräven!

Fjällräven Polar 2015 v číslech:

• 90 kilogramů, to je váha saní připravených na expedici
• 300 km je přibližná délka výpravy
• 1 121 zájemců zaslalo přihlášku o účast ve Fjällräven Polar
• 2 160 kg potravy zkonzumovali psi v průběhu expedice
• 48 586 byl největší počet hlasů pro jednoho účastníka
• 324 778 hlasů celkem obdrželi přihlášení zájemci
• 800 000 návštěv na internetových stránkách Fjällräven Polar v období podávání žádostí 

Značka Fjällräven byla založena v roce 1960 Åkem Nordin v severošvédském městečku Örnsköldsvik v suterénu jeho domu. Dnes tato společnost vyrábí nadčasové, funkční a odolné outdoorové vybavení s globálním dosahem a obchody této značky najdeme ve více než 20 zemích světa. Produktová řada Fjällräven zahrnuje outdoorové oblečení pro ženy i muže, stejně jako i batohy, stany a spací pytle. Značka Fjällräven vyznává zodpovědné chování vůči lidem, zvířatům i přírodě a také podporuje a udržuje zájem o venkovní aktivity. Společnost je organizátorem dvou populárních outdoorových akcí, Fjällräven Classic a Fjällräven Polar, kterých se každý rok účastní tisíce lidí. Fjällräven je součástí Fenix Outdoor Group. www.fjallraven.com