Zákon pro zelenější Paříž

Francouzská metropole je právem obdivovaná jako jedna z nejkrásnějších evropských metropolí. Nový zákon nyní Pařížanům nejen povoluje, ale také doporučuje, aby rozšířili svoje zahrady.

Příroda i na místech, kde by ji v Paříži nikdo nečekal.
Příroda i na místech, kde by ji v Paříži nikdo nečekal.
Zdroj: www.boredpanda.com

Plán starostky Paříže Anne Hildago zní jasně – vyhradit zeleni do roku 2020 až 100 hektarů. Pomoci by jí teď k tomu měl nový zákon. Obyvatelé díky němu mají možnost získat povolení zahradničit v centru na tři roky. Záleží jen na nich, jestli se rozhodnou pěstovat zeleninu, vysadit ovocné stromy nebo oživit pomocí rostlin střechy a fasády svých domů.
Pařížská radnice se rozhodla udělat z města nad Seinou zelenou metropoli.Zdroj: www.boredpanda.com
Kreativitě se meze nekladou. V podmínkách je však jasně určeno, že by se vše mělo dít v rámci udržitelných metod, a bez použití pesticidů. Cílem Paříže je zlepšit kvalitu ovzduší, podpořit biologickou rozmanitost a zkrášlit město tou nejpřirozenější cestou.

Volání po ekologičtějším přístupu už bylo vyslyšeno v březnu, kdy francouzský parlament schválil zákon, který nařizuje, že všechny nové budovy postavené v obchodních zónách musí být částečně pokryty rostlinami nebo solárními panely.

Mohlo by vás zajímat: