Cestujeme s National Geographic: Velikonoční ostrov s badatelem Pavlem Pavlem

České vydání geografického měsíčníku National Geographic ve spolupráci s CK Adventura nově nabízí expedice na Velikonoční ostrov. Co všechno vás čeká?

Cestujeme s National Geographic: Velikonoční ostrov s badatelem Pavlem Pavlem
Cestujeme s National Geographic: Velikonoční ostrov s badatelem Pavlem Pavlem
Zdroj: archiv

Vypravte se do míst, kam běžně lidé neproniknou, a absolvujte program, který jiné cestovaní kanceláře nenabízejí… České vydání geografického měsíčníku National Geographic ve spolupráci s CK Adventura nově nabízí cestování ve stylu třetího tisíciletí – populárně-naučné expedice za poznáním.

Originálně připravené programy a destinace jsou určeny pro zájemce z řad členů National Geographic Society (NGS), předplatitelů časopisu National Geographic, i všem ostatním, koho tato nabídka osloví. Letos jsou v nabídce výjimečné Velikonoční ostrov s ing. Pavlem Pavlem… 

Co můžete navštívit? 

  • Unikátní sochy moai  
  • Polynéské zpěvy a divošské bojové tance
  • Nejosamělejší obydlené místo na světě
  • Koupání v teplém Pacifiku
Datum expedice: 16. 2. 2013 - 25. 2. 2013, cena: 89 000 Kč. Více informací na webu CK Adventura

 

"Ostrovů jsou na světě tisíce, jen jeden je však Velikonoční," řekl kdysi Thor Heyerdahl. Navštivte místo, které proslavil tento norský badatel a mořeplavec, ale i třeba Erich von Däniken či ing. Pavel Pavel, který osobně bude naší výpravu doprovázet. Pobyt na ostrově je delší než se obvykle nabízí a je to tak náš záměr.

Antické sochy byly barevné. Vypadaly jako kýč z tržnice?

Abyste opravdu mohli nasát jedinečnou atmosféru místa, kde vznikla úžasná civilizace obřích a tajemných soch moai. Zde zapomenete na civilizační shon a každodenní stres. Nejosamělejší obydlené místo na světě, sopečný ostrov, který sám sebe nazývá "Pupkem světa" vám ukáže, jak si umí podmanit své návštěvníky, aby toužili se sem alespoň ještě jednou vrátit…

Průvodce z nejzasvěcenějších

Ing. Pavel Pavel je jedním z nemnoha Čechů, jejichž jméno obletělo svět a stále vyvolává zasloužený zájem. Narodil se 11. března 1957 ve Strakonicích. Touha pátrat po stopách starých civilizací a poznávat jejich pozoruhodnosti jej přivedla k neobvyklému koníčku, k experimentální archeologii. Snad nejvíce mu učaroval mnoha tajemstvími obestřený Velikonoční ostrov s proslulými obřími sochami moai. Ing. Pavel se zaměřil na dosud nevyřešený problém jejich dávného transportu pomocí primitivních metod. Svou hypotézu o přepravě těžkých kamenných plastik na značné vzdálenosti potvrdil praktickými pokusy nejprve na modelu sochy doma ve Strakonicích a později, v roce 1986 "naučil chodit“ skutečné sochy moai přímo na ostrově samotném, jako člen expedice legendárního norského cestovatele a etnografa Thora Heyerdahla. 

 Úvodní foto: Wikipedia / Ian Sewell

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články