VIDEO: Perseidy nad Joshua Tree. Časosběr z říše snů

Nástup – tak se jmenuje excelentní časosběrné video, které vytvořil Henry Jun Wah Lee.

VIDEO: Perseidy nad Joshua Tree. Časosběr z říše snů
VIDEO: Perseidy nad Joshua Tree. Časosběr z říše snů
Zdroj: archiv

Pohodlně se usaďte, pusťte videa na plnou obrazovku a zaposlouchejte se do skladby Fields of Bonor od Justina F. Durbana: 

Časosběrné video vzniklo letos v srpnu, když se fotograf Henry Jun Wah Lee vydal do národního parku Joshua Tree fotit letošní Perseidy. Ukázalo se ale, že počasí i příroda jsou natolik magické, že toho vzniklo mnohem více – například toto časosběrné video. Je na něm prakticky všechno, co se ve slavném národním parku dá zhlédnout: borovice, blesky, duha, meteory, Mléčná dráha a spousty a spousty hvězd. 

VIDEO: Vítejte ve Středozemi. Nový Zéland na magickém časosběru

Joshua Tree - místo, kam bílý muž (skoro) nevkročil

Kalifornský park Joshua Tree je pro tvůrce časosběrů ideálním místem. Patří k mladším americkým národním parkům, vznikl teprve roku 1994. Víc než dvě třetiny parku tvoří divočina bez cest, proto nabízí svým návštěvníkům přírodu ve stejném stavu, jako když sem poprvé přišli lidé ze západu. 

Park je výjimečný nejen svou neporušenou přírodou, ale také tím, že představuje rovnou několik odlišných ekosystémů. Zasahují do něj totiž dvě pouště a několik výškových pásem; výsledkem je neobvyklá různorodost celé krajiny. Najdete v ní Coloradskou poušť s kaktusy a trnitými keři, Mohavskou poušť s jukou a zejména se slavným „Jozuovým stromem“, podle něhož se celý park jmenuje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články