Nejkrásnější žáby světa

Galerie týdne

Kuňka východní obývá severovýchodní Čínu a Japonsko. Na bradavičnatém hřbetu těla se nacházejí jedové žlázy, z nichž vylučuje mléčnou tekutinu, která dráždí sliznici nepřítele. Jazyk kuňky se nevymršťuje, proto berou kořist přímo do úst. Zvětšit

Kuňka východní obývá severovýchodní Čínu a Japonsko. Na bradavičnatém hřbetu těla se nacházejí jedové žlázy, z nichž vylučuje mléčnou tekutinu, která dráždí sliznici nepřítele. Jazyk kuňky se nevymršťuje, proto berou kořist přímo do úst.