Vyhrajte vstupenky a projděte se v kajutách legendárního Titanicu!

Pro velký zájem máte znovu možnost soutěžit o vstupenky na velkolepou výstavu Titanic, která byla slavnostně zahájena 10. února. Unikátní expozice mapující kompletní historii nejslavnější lodě světa se rozléhá v prostorách více než třech a půl tisících metrů čtverečních. Návštěvníci zde vstoupí na palubu Titaniku a prožijí kompletní příběh legendárního plavidla. Poprvé v České republice je možné nahlédnout do věrných rekonstrukcí kajut, strojovny, jídelního oddílu, chodeb, můstku a dalších částí lodě. Na návštěvníky čeká více než dvě stě skutečných exponátů vylovených přímo z vraku Titanicu. 

Zajímavá je část věnovaná československé stopě, konkrétně příběhu slovenských bratrů, kteří na Titaniku cestovali se svým otcem. Ten bohužel cestu nepřežil, avšak bratři docestovali až do New Yorku, kde nikdo neznal jejich původ.
Zajímavá je část věnovaná československé stopě, konkrétně příběhu slovenských bratrů, kteří na Titaniku cestovali se svým otcem. Ten bohužel cestu nepřežil, avšak bratři docestovali až do New Yorku, kde nikdo neznal jejich původ.
Zdroj: Archiv

Výstava Titanic, kterou je možné v pražských Letňanech navštívit, ukazuje příběh nejslavnější lodi historie lidstva v největším měřítku, v jakém byla kdy na území České republiky k vidění. Úspěšnou výstavu vidělo po celém světě již více než deset milionů návštěvníků. Díky spolupráci týmu odborníků společnosti RMS Titanic, která má jako jediná právo na vyzvedávání částí vraku Titaniku přímo ze dna oceánu, mohou návštěvníci projít věrnými a precizními rekonstrukcemi kajut, poznat atmosféru jídelního oddílu, okusit ruch strojovny, kochat se slavným schodištěm lodi nebo si pořídit fotografii na ikonické přídi Titaniku.

Na návštěvníky čeká více než dvěstě skutečných exponátů vylovených přímo z vraku Titanicu.

Na výstavě naleznete více než dvě stě originálních artefaktů vylovených přímo z vraku Titaniku. Mezi nimi lze najít například osobní předměty cestujících, jako jsou kabelky, šperky či části oděvů, nebo součásti lodi, jako je nábytek, lodní přístroje, píšťaly a mnoho dalšího. Hodnota těchto artefaktů je astronomicky vysoká, o čemž svědčí i nedávna světová aukce, ve které byl jídelní lístek z Titaniku vydražen za částku okolo 3 milionů korun. Podobných artefaktů je v Letňanech k vidění obrovské množství.

Samozřejmostí je doplňující textový a obrazový materiál exponátů, který ke každému vystavenému objektu poskytne maximální množství informací. Každý návštěvník navíc při vstupu na výstavu obdrží poslechové zařízení audio guide, které dokreslí atmosféru a doplní další podrobnosti, a to vše ve třech světových jazycích. Kromě toho také každý návštěvník výstavy obdrží vlastní palubní lístek se jménem skutečného pasažéra z Titanicu. Na konci expozice se dozví, zda jeho jméno cestu dokončilo nebo ne.

Každý návštěvník výstavy obdrží vlastní palubní lístek se jménem skutečného pasažéra z Titanicu. Na konci expozice se dozví, zda jeho jméno cestu dokončilo nebo ne.

Celá výstava je postavena na konkrétních příbězích a osudech pasažérů. Obzvlášť zajímavá je část věnovaná československé stopě, konkrétně příběhu slovenských bratrů, kteří na Titaniku cestovali se svým otcem. Ten bohužel cestu nepřežil, avšak bratři docestovali až do New Yorku, kde nikdo neznal jejich původ. Jejich fotografie obletěla svět a dostala se až k jejich matce zpět do Evropy. A jak to dopadlo? Konec tohoto i dalších příběhů se dozví návštěvníci na výstavě v Letňanech.

Výstava potrvá do konce června a bude otevřena každý den od 9 do 20 hodin. Celková doba pro návštěvu výstavy je zhruba dvě hodiny. Pět výherců se může těšit na dvě vstupenky!

Další informací najdete na www.vystavatitanic.cz.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.