Opuštěné hroší mládě na cestě do bezpečí

Dnes malý hroch už zase vesele dovádí. Neměl ale jednoduchý start do života - opustila ho máma. Ve chvíli, kdy jej záchranáři spatřili v těžko dostupné oblasti v Keni a rozhodli se ho dostat z bahna do bezpečí, byl už na pokraji sil.

Zdroj: Profimedia.cz

Záchranářům se podařilo roztomilou hroší holčičku, kterou pojmenovali Humpty, zachránit před jistou smrtí. Naštěstí se o ní dozvěděli včas. Sama bez matky byla spatřena ve vysychajícím jezeře v Kiunga Forest v Keni. Několik dní ji pozorovali, zda jde opravdu o sirotka. Když se ukázalo, že její situace není příznivá, vyrazili jí na pomoc. 

Protože uvízla v bahně, trpěla žízní a sotva byla schopna se pohybovat, nemohli záchranáři a veterináři dlouho otálet. Podařilo se jim ji chytit pomocí uklidňující injekce a obrovské sítě, kterou přes Humpty hodili.

Letecky ji přepravili do rehabilitační kliniky v Kaluku. V současné době je hroší mládě v pořádku. Se záchranáři se však rozloučí teprve ve chvíli, kdy bude dostatečně silné a připravené k návratu do volné přírody.

Mohlo by vás zajímat: