Cestujete do Španělska? Tyto turistické atrakce musíte vidět a zažít

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Temperamentní Španělsko oplývá podmanivou krásou s mnoha atraktivními místy, jejichž seznam je takřka nekonečný. Přijměte pozvání k návštěvě těch nejatraktivnějších míst, které byste při návštěvě Španělska neměli vynechat.

Nejvyšší vrchol Španělska je sopka Pico de Teida, která se na ostrově Tenerife vypíná do výšky 3 718 m n. m.
Nejvyšší vrchol Španělska je sopka Pico de Teida, která se na ostrově Tenerife vypíná do výšky 3 718 m n. m.
Zdroj: Profimedia.cz

Barcelona s mistrovským architektem Gaudím

Hlavní město Katalánska, Barcelona, je s 1 500 000 obyvateli druhým největším městem Španělska. A přestože Barcelona není hlavní španělskou metropolí, patří k turisticky nejnavštěvovanějším městům. Pozornost návštěvníků z celého světa přitahuje impozantní Gaudího novogotický chrám Sagrada Família. Jeho výstavba započala v roce 1882, stavební práce trvají dodnes. Katalánský architekt Antoni Gaudí vtiskl Barceloně svou jedinečnou uměleckou stopu. Gaudího mistrovský talent můžete obdivovat v parku Güel, jenž se rozprostírá na svahu hory Turó del Carmel.

V Barceloně dále doporučujeme k návštěvě středověkou královskou loděnici Les Drassanes, památník zámořského objevitele Kryštofa Kolumba a mořské akvárium L’Aquàrium de Barcelona, které je s 11 000 živočichy největší v Evropě. Abyste nevynechali turistické atrakce přímo ve vaší lokalitě, nezapomeňte se podívat do průvodce pro Španělsko.

Sopka Pico de Teide na ostrově Tenerife

Příznivci pěší turistiky a horských výšlapů ocení úžasná místa na ostrově Tenerife. Jedním z nich je nejvyšší vrchol Španělska sopka Pico de Teida. Sopka se na ostrově Tenerife vypíná do výšky 3 718 m n. m. Pico de Teida je třetí nejvyšší sopkou na světě, od svého úpatí na dně moře až na vrchol měří přibližně 7 000 metrů. Sopka je společně s vrcholem Pico Viejo a jeho okolím součástí národní parku Nacional del Teide.

Ostrov nespoutané zábavy Ibiza

Kdo nebyl na Ibize, ten nezažil pravou letní párty. Alespoň to se tvrdí o španělském ostrově v Baleárském souostroví. Ibiza je vyhlášena nespoutanou zábavou se špičkovou hudební projekcí. Každoročně na Ibize vystupují nejlepší DJ´s světa

Kromě zábavy nabízí Ibiza nádherné pláže s křišťálově průzračnou vodou. Baleárský ostrov Ibiza je zároveň protkán krásnou přírodou a historickými památkami. K výletům se nabízí jeskynní komplex Ses Fontanelles s historickými nástěnnými kresbami či přírodní akvárium Cap Blanc. V blízkém sousedství Ibizy se rozprostírá nádherná Mallorca, s jejímž objevováním pomůže průvodce pro Mallorcu.

Tradiční býčí zápasy

Ke španělské kulturní tradici neodmyslitelně patří býčí zápasy neboli korida. Jedná se o surové představení, při kterém toreadoři krotí statné býky a pro potěšení diváků do nich zabodávají kopí. Na závěr býky usmrtí mečem. Korida pro svou surovost není vhodná pro všechny. Býčí zápasy jsou mnohými považovány za týrání zvířat, proto například na území Katalánska platí od roku 2010 jejich zákaz.