Fototapeta pampelišky: Když zlatavou krásu střídá chmýří

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Víte, s jakou květinou si většina lidí spojuje jaro? Máte pravdu, samozřejmě s pampeliškou. Tato krásná žlutá květina je sice mnohými milovníky zelených pažitů považována za nejhorší plevel, nicméně na loukách i mezích vypadá kouzelně.

Krásná pampeliška na zeď zcela rozhodně patří.
Krásná pampeliška na zeď zcela rozhodně patří.
Zdroj: PR

Kombinace žluté barvy květů a zelené trávy vypadá ve velkém množství opravdu zajímavě. Volit je přitom možné podobné vyobrazení v obrovském množství podob. Fototapeta pampeliška to dokáže naprosto perfektně. V jakých podobách takovouto fototapetu volit? Nepřestávejte číst, v následujících řádcích se na fototapety pampelišky podíváme poněkud blíže a poukážeme na to, které rozhodně stojí za to.

Louka posetá žlutými květy

Poměrně tradiční je pohled na pampelišky rostoucí volně na velké louce. Žluté kulaté květy jsou jakýmisi ozdobami jinak možná poněkud fádního zeleného podkladu. Pampeliška zachycená v detailu jasně zobrazuje kompletně celý stonek, na kterém vyrůstá žlutý květ. Samozřejmostí je také pohled na charakteristické listy, jež nemají žádné jiné rostliny. Jediné, co zůstane očím na fototapetě pampelišky skryté, je pravděpodobně její kořen. Ten samozřejmě velmi blízce znají zahradníci. Vytáhnout jej kompletně celý z půdy není nijak jednoduché. Právě zahradníci dobře ví, že se pampeliška také hodně často a velmi dobře množí. Činí tak prostřednictvím drobného chmýří, které vzniká po odkvětu žlutých květů. Ostatně tapeta odkvetlá pampeliška je také zajímavá, o čemž vás nyní přesvědčíme.

Odlet bílých padáčků z velké základny   

Zdroj: PR

https://myloview.cz/fototapety/podle-kategorie/kvetiny/pampelisky/

Velmi poutavý pohled nabízí detail na takzvaného dědka, tedy odkvetlou pampelišku plnou oněch tradičních bílých padáčků. Stačí jenom drobný větřík a veškeré tyto bílé kousky zamíří do všech koutů světa. Možná si i vy vzpomenete při pohledu na takovéto odkvetlé pampelišky, jak jste jako děti do jednotlivých kusů foukali a snažili jste se je dostat na oděvy toho druhého. Když foukalo více lidí a pomáhal jim vítr, vznikalo doslova moře bílých padáčků, které pokrývalo poměrně rozlehlý prostor. Detail na takto částečně rozfoukanou pampelišku na stěně je doslova mystický.

Louka plná odkvetlých pampelišek

Zdroj: PR

https://myloview.cz/fototapety/

Pohled na louku, která je doslova posetá odkvetlými pampeliškami sloužícími jako zásobníky bílých padáčků, nikdy neomrzí. Jen při samotném dívání se na takovouto scenérii vás mohou napadat různé myšlenky. Tou asi nejfrekventovanější je svoboda. Padáčky se ve větru postupně rozdmýchávají a mizí v dálce. Tato unikátní volnost se člověku stoprocentně musí líbit v jakémkoli provedení. Bílá barva navíc umí se zelenou dokonale korespondovat. Bez větších problémů tak doplní kupříkladu bílé stěny, které potřebují nějakým způsobem vhodně oživit.     

S důrazem na úplný detail

Zdroj: PR

Krásná pampeliška na zeď zcela jistě patří, a to třeba také v podobě úplného detailu. Už jste někdy viděli onen padáček, který je několikanásobně zvětšený? Pravděpodobně nikoliv. Padáčky jsou složené z velmi tenkých vláken, na nichž je ukotveno chmýří. Samozřejmě je jejich součástí také ono semínko. To vzhledově velmi nápadně připomíná kmín. Když se podíváte na jeden jediný padáček a necháte si ho zvětšit, získáte unikátní obrazec. Nikdy nelze spatřit nic podobného pouhým okem. Mnohdy jsou na fototapetách také zobrazovány padáčky ve shlucích, a to v úplných detailech. V podstatě ve finále ani nevidíte ono chmýří, ale jen kousky padáčků, jemné stonky, na nichž chmýří drží.

Kam s ní?

Zdroj: PR

I na tuto otázku je zapotřebí najít adekvátní odpověď. Obraz pampelišky se hodí prakticky do jakéhokoli interiéru. Místnost si zvolíte jen podle toho, kde takovýto motiv hodláte mít. Tradičně jsou odkvetlé pampelišky ozdobou ložnic. Vytvářejí dojem jakési melancholie a přechodu ke spánku. Hra s jemnými barvami většinou teplého charakteru a padáčky do ložnice zkrátka patří. Velmi oblíbené jsou motivy pampelišek v kombinaci s vodou také v koupelnách. Tady dotvoří atmosféru, která s vodou velmi úzce souvisí. Pokud se rozhodnete pro pampelišku jako ústřední motiv největší zdi v obývacím pokoji, stoprocentně také nešlápnete vedle.