Kam vyrazit v létě 2018? Na nejkrásnější z řeckých ostrovů!

KOMERČNÍ SDĚLENÍ: Čisté azurové moře, vysoko se tyčící skalnaté útesy, bujná zelená vegetace a nekonečné pláže se zlatavým pískem. Zdá se vám to nemožné? Na řeckých ostrovech, které se rojí po celém Egejském a Středozemním moři, je to každodenní realita. Přitom každý z řeckých ostrovů má svou unikátnost. Vyrazte příští rok na některých z ostrovů v našem výběru a zažijte alespoň na chvíli nádhernou přírodu řeckých ostrovů.

Řecké ostrovy mají své osobité kouzlo. Dovolenou na Korfu doporučujeme cestovatelům, kteří si chtějí kromě válení na pláži užít také krásné procházky.
Řecké ostrovy mají své osobité kouzlo. Dovolenou na Korfu doporučujeme cestovatelům, kteří si chtějí kromě válení na pláži užít také krásné procházky.
Zdroj: archiv Viamare

Nejzelenější z řeckých ostrovů: Korfu

Ostrov Korfu je nejzápadnějším ostrovem ze všech řeckých ostrovů a díky vydatnějším srážkám je pokrytý bohatou zelenou vegetací. Rozsáhlé roviny jsou plné kvetoucích sadů, olivovníků, mandlovníků, cypřišů i vavřínů. Mezi nimi se objevuje také exotická rostlina kumquat – malý pomerančovník původem z Asie, která se používá pro výrobu marmelády a sladkého likéru.

Dovolenou na Korfu doporučujeme všem cestovatelům, kteří si chtějí kromě válení na pláži užít také krásné procházky. Na severu ostrova můžete vystoupit na horu Pantokrator s klášterem, odkud je nádherný výhled na celý ostrov a sousední Albánii. Hlavní město má spoustu kouzelných historických zákoutí, kde si můžete dát tradiční řecký oběd i odpolední kávičku. Kromě toho na ostrově samozřejmě nechybí krásné tyrkysové moře a skalnaté pobřeží s plážemi, kde můžete odpočívat a slunit se do sytosti.

TIP: Chcete zažít nezapomenutelnou dovolenou? Vyrazte na dovolenou do Řecka se slevou first minute!

Nejkrásnější divoké pláže: Lefkada

Perla mezi Jónskými ostrovy – tak se přezdívá řeckému ostrovu Lefkada, který je známý svým nádherným pobřežím s oblázkovými a písečnými plážemi, nad nimiž se tyčí majestátné vápencové útesy. Na Lefkadě najdete některé z nejkrásnějších řeckých pláží, jako je Porto Katsiki, Egremmi nebo Agiofilli.

Většinu ostrova pokrývá hornaté vnitrozemí, které je ideální pro sport, například pro kolo či turistiku. K velkým zážitkům patří i návštěvy řady ostrovů a ostrůvků, které přiléhají k Lefkadě. K nejzajímavějším patří Kastos, Kalamos, Meganissi nebo Scorpios. Snadný přístup k pevnině máte díky dlouhému plovoucímu mostu mez ostrovem a Akarnánií.

LefkadaLefkadaZdroj: archiv Viamare

Nejvíce historických památek: Kos

Ostrovu Kos se někdy přezdívá archeologické muzeem pod širým nebem. Byl osídlen už od doby mykénské a od té doby se na něm vystřídalo spoustu vládců, námořníků i pirátů. V 5. století před naším letopočtem na něm například sídlil lékař Hippokrates, který vybudoval věhlasnou lékařskou školu. Vznikly zde i rozsáhlé římské lázně.

Pokud vás přestane bavit objevování historických zákoutí, můžete vyrazit na některou z věhlasných pláží pokrytých pískem či oblázky. Celkem se na ostrově nachází 68 kilometrů krásných pláží, z nichž si vybere opravdu každý. Ostrov je také bohatý na zeleninu, mořské plody a také slavný tymiánový med. Váš pobyt na ostrově se tak může proměnit v gastronomické prázdniny.

TIP: Větší hotely i malé apartmány. Z naší nabídky dovolené v Řecku si vybere každý!

KosKosZdroj: archiv Viamare

Nejslunečnější z ostrovů: Rhodos

300 slunečných dnů v roce – takovou bilancí se pyšní ostrov Rhodos. Podle legendy se ostrov vynořil z mořských hlubin. Poté si jej vzal pod ochranu bůh slunce Hélios spolu se svou manželkou Rhodou, po které dostal ostrov své jméno. Rhodos se nachází na pomezí dvou moří, z východu jej omývá Středozemní moře a ze západu moře Egejské.

Nejkrásnější pláže najdete na východním pobřeží, kde se nachází jak malé zátoky nabízející soukromí zamilovaným párům, tak dlouhé a široké písečné pláže ideální pro rodiny s dětmi. Na svazích ostrova se pěstuje proslulá vinná réva, z níž se vyrábí vynikající víno. Při svých cestách nezapomeňte navštívit také hlavní město, které má neopakovatelnou atmosféru.

RhodosRhodosZdroj: archiv Viamare