Nebaví vás běhání? Začněte skákat na trampolíně!

KOMERČNÍ SDĚLENÍ: Běh je pro mnohé příliš rychlý, jóga zase moc pomalá. Pokud i vy stále hledáte sportovní aktivitu, jež vás "chytne a nepustí", potom dovolte, abychom vám představili skákání.

Při skákání vydáváte obrovské množství energie, dokonce větší než při běhu, což vede k uvolňování endorfinů.
Při skákání vydáváte obrovské množství energie, dokonce větší než při běhu, což vede k uvolňování endorfinů.
Zdroj: PR

Aerobní a zábavné cvičení, jímž zocelíte své zdraví i postavu ještě dřív, než si vlastně uvědomíte, že cvičíte.

Kdo neskáče, není Čech
Jestliže jste si doposud mysleli, že na trampolínách dovádí pouze děti, vyvedeme vás z omylu – hopsání totiž propadají jak děti, tak i dospělí, nehledě na věk. O tom, že je skákání na trampolíně plnohodnotnou sportovní aktivitou svědčí mimo jiné i to, že v roce 2000 bylo začleněno do letních olympijských her.

Věděli jste, že NASA dokonce skákání na trampolíně doporučuje svým kosmonautům po návratu z vesmírné mise? Kosmonauti ve vesmíru běžně ztrácí až 15 % kostní dřeně, takže skákání pro ně představuje skvělý způsob, jak své kosti opět utužit a posílit.

Ostatně podívejte se sami, jaké zdravotní benefity vám skákání přinese:

Skákáním…

  • nezatěžujete své klouby ani páteř
  • stimulujete lymfatický systém, čímž posléze dochází k celkové detoxikaci organismu
  • zlepšíte svou kardiovaskulární činnost
  • podporujete krevní oběh a napomáháte tím ke snižování cholesterolu i krevního tlaku
  • posílíte své srdce
  • zlepšujete svou celkovou flexibilitu, rovnováhu i koncentraci
  • zlepšujete kvalitu spánku

Proskákejte se ku zdraví i štěstí
Při skákání mimo jiné vydáváte i obrovské množství energie, dokonce větší než při běhu, což zapříčiňuje uvolňování endorfinů. Záplava dobré nálady vás tedy po skákání nemine. Z dlouhodobého hlediska se tak díky snížené hladině kortizolu v krvi můžete nadobro zbavit stresu i jiných emociálních neduh.

Při skákání také zapojujeme téměř všechno svalstvo, což se zdá jako perfektní alternativa pro ty z vás, kteří byste rádi zesílili i jinak než jen robotickým zvedáním činek. Nejvíce pak posílíte zejména dolní končetiny, břišní svaly a pánevní dno.

Skákání je navíc zábava, která vás jen tak lehce neomrzí, neboť klasickým skákáním snožmo to možná začíná, ale zdaleka nekončí. Jakmile se po pár hodinách klasického hopsání budete cítit na poněkud divočejší a akrobatičtější kreace, vaší fantazii se meze nekladou.

Kam si skočit „na skok“?
Na vzrůstající oblibu trampolín už reagují volnočasová zařízení i prodejci. Za velmi oblíbené lze považovat jump parky, v nichž se díky velké skákací ploše sice opravdu vyřádíte, nicméně od jejich návštěvy by vás mohl odradit právě větší počet lidí, s nimiž trampolíny sdílíte. Nejlépe tedy uděláte, když si pořídíte svou vlastní trampolínu.

Jednou z mála firem, která nabízí trampolíny splňující nové bezpečnostní normy EU, je firma Hawaj. Podívejte se proto na jejich e-shop, kde vás probíhající 50% slevy přesvědčí, že pořízení veliké trampolíny s ochrannou sítí vás rozhodně nemusí zruinovat.