Vánoce v objetí slunce: Jak se slaví v Karibiku?

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Teplé moře, bílé písečné pláže, slunce a klid. Představa, která láká stále více lidí. Strávit Vánoce v exotickém Karibiku není dnes tak nepředstavitelné, jako kdysi. Co můžete od takových Vánoc očekávat?

Vánoce na Kubě provází hudba na každém kroku, veselí a radost.
Vánoce na Kubě provází hudba na každém kroku, veselí a radost.
Zdroj: PR

Karibské Vánoce se od těch našich liší, ale ne tak úplně. Navíc i tady narazíte na české cestovatele, kteří si místo stromečku nazdobí palmu a místo sněhu jim poslouží bílé písečné pláže. Dokonce i salát s kaprem tu není nereálnou představou. Problém ale může být cena takové dovolené. Jen letenka vás vyjde na desítky tisíc korun. Pokud nemáte dostatečně našetřeno a dostali jste nabídku, která se neodmítá, vyřešte to rychlou půjčku ihned na účet. Ta vám pomůže zafinancovat letenku i celou dovolenou.

Nákupní šílenství je i v Karibiku

Myslíte si, že v Karibiku uniknete shonu v obchodech při nakupování vánočních dárků? To se mýlíte, i obyvatelé Karibiku berou obchody útokem. Pokud si tedy chcete užít pohodu a klid, nákupům se vyhněte a vyrazte raději na pláž.

Na Kubě s ozdobenou palmou

Na Kubu se Vánoce vrátili až v roce 1997, kdy zemi navštívil papež Jan Pavel II. Dnes si tu lidé často ozdobí palmu a místo kapra mají sele. Prase totiž musí obstarat každý správný Kubánec. Vánoce na Kubě jsou oslavou s rodinnou i přáteli. Určitě to nebude poklidný večer u pohádek. Tento svátek tu provází hudba na každém kroku, veselí a radost.

Vánoce v Dominikánské republice

V Dominikánské republice jsou Vánoce opravdu velkou událostí. Svědčí o tom i tříměsíční oslavy s ohňostroji. Dominikánci se na tento svátek připravují už v říjnu. Právě tehdy začínají zdobit své domy, barvit stromky na bílo a nakupovat dárky. Koledy slyšíte na ulici téměř nepřetržitě, a nejen na ulici, ale zní z obchodů, kaváren i restaurací. Tradicí je koledování, za které je odměnou zázvorový čaj a dominikánský rum.

Los Angelitos a dárky celý měsíc

Velmi hezkou tradicí je v Karibiku i zvyk Los Angelitos, tedy andílků. Tento zvyk je založen na tom, že se na papírek napíšou jména všech osob, ať už doma, v práci nebo ve škole, a každý si někoho vylosuje. Tomu pak každý prosincový týden dá nějaký dárek a těsně před Vánoci všichni zjistí, kdo byl jejich andílkem.

Kdo by odolal možnosti si takové Vánoce v teple alespoň jednou prožít, bez shonu a vánočního stresu? Jen se procházet po pláži a užívat si pohody. Co takhle si tam zajet už letos?