Všechny odstíny českého moře

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Palmy, slanou vodu a skalnaté útesy byste tu sice hledali marně, ale když vezmete zavděk nekonečné vodní hladině, ve které se zrcadlí majestátní šumavské lesy, musíte si přiznat, že i Lipno má něco do sebe.

Města, která se nacházejí přímo na břehu přehrady a o jejichž návštěvu by se návštěvníci rozhodně neměli ochudit jsou Lipno nad Vltavou, Frymburk, Horní Planá a Černá v Pošumaví.
Města, která se nacházejí přímo na břehu přehrady a o jejichž návštěvu by se návštěvníci rozhodně neměli ochudit jsou Lipno nad Vltavou, Frymburk, Horní Planá a Černá v Pošumaví.
Zdroj: PR

Vodní nádrž Lipno, která leží na Šumavě kousek od města Lipno nad Vltavou se honosí již od svého počátku přezdívkou české moře.

Lipenská vodní nádrž vznikla mezi lety 1952-1959 s cílem zabránit častým povodním, které sužovaly okolní šumavské obce. Společně s Orlíkem, Slapy, Štěchovicemi a dalšími menšími přehradami tvoří páteřní soustavu přehrad, tzv. Vltavskou kaskádu. Přehrada se může pyšnit největší vodní plochou v České republice a i právě z tohoto důvodu je velmi oblíbeným cílem letních i zimních pobytů.

Zdroj: PR

Díky dobře rozvinuté infrastruktuře pro cestovní ruch je v okolí Lipna nespočet možností ubytování. V nabídce je vše - od autokempů až po luxusní hotely a rezidence. Velmi oblíbené jsou také apartmánové domy. Doporučujeme rezervovat si pobyt v okolí lipenské přehrady s dostatečným časovým předstihem před plánovanou dovolenou, protože celá oblast jižních Čech i Šumavy bývá hojně navštěvována.

Lipno nabízí široké možnosti sportovního vyžití. V létě je zde možné provozovat téměř všechny oblíbené vodní sporty jako například rafting, plavbu na katamaránu a nebo windsurfing. Pro rodiny s dětmi je na Lipně možné navštívit i aquapark a nebo je možné se vydat na vyhlídkovou plavbu parníkem. Obdivovat krásy Šumavy můžete i ze sedla jízdního kola. Cyklostezek najdete v okolí jezerní nádrže několik. Z různých náročností si vyberou i méně zkušení cyklisté.

Zdroj: PR

Turisté se samozřejmě mohou vydat po některé ze značených turistických cest do nejkrásnějších koutů Šumavy. Oblíbeným cílem je zřícenina Vítkův kámen, který nabízí dechberoucí pohledy na hladinu Lipna.

Za návštěvu rozhodně stojí i Stezka v korunách stromů, která je pouhých pár set metrů od přehradní nádrže. Zábava je tu pro děti i dospělé a skvělou zprávou je, že stezka je přístupná i bezbariérově. Navštívit ji tedy mohou i hendikepované osoby na vozíku a nebo děti v kočárku.

Zdroj: PR

Města, která se nacházejí přímo na břehu přehrady a o jejichž návštěvu by se návštěvníci rozhodně neměli ochudit jsou Lipno nad Vltavou, Frymburk, Horní Planá a Černá v Pošumaví. Díky vysoké oblibě pobytů u lipenské přehrady zde najdou veškerý servis nezbytný pro pohodovou dovolenou.

Navštívíte lipenskou přehradu a nebo Šumavu v průběhu letních prázdnin i vy?