Žhavé Mexiko nabízí turistům nekonečné pláže, zábavu i pravou tequilu

KOMERČNÍ SPOLUPRÁCE: Toužíte poznat zemi zalitou sluncem, obklopenou nádhernými plážemi, bohatou na kulturní tradice, památky i pikantní gastronomii? Pak přijměte pozvání do žhavého Mexika.

Mexiko nabízí krásnou zemi s tradiční kulturou, moderní letoviska, bohaté městské aglomerace, ale také prosté vesnice.
Mexiko nabízí krásnou zemi s tradiční kulturou, moderní letoviska, bohaté městské aglomerace, ale také prosté vesnice.
Zdroj: PR

Dovolená v Mexiku je pro české turisty čím dál tím dostupnější. Ceny zájezdů do Mexika totiž začínají od necelých třiceti tisíc korun. Překážkou není ani dvanáctihodinový let, který s komfortním palubním servisem poměrně rychle uběhne. A proč se rozhodnout pro dovolenou v Mexiku?

Mexiko nabízí krásnou zemi s tradiční kulturou, moderní letoviska, bohaté městské aglomerace, ale také prosté vesnice. Vše je doplněno vstřícností místních obyvatel i španělsko-mexickým temperamentem. Právě Španělsko v historii výrazně ovlivnilo mexickou kulturu. Jedním z mnoha pozůstatků po španělské kolonizaci je úřední jazyk, kterým je španělština obohacená o řadu slov z indiánských dialektů.

Do Mexika za plážemi, historií i tequilou

Zajímá vás, co vidět v Mexiku? Turisty v Mexiku okouzlí nekonečná pobřeží, která na západě omývá Tichý oceán, na východě Atlantský oceán a částečně Mexický záliv a Karibské moře. Na mnoha místech je moře azurově modré a průzračné. Kromě moře nabízí Spojené státy mexické celou řadu turisticky atraktivních míst. Od pyramid v údolí Valle de Mexico přes čtrnáct klášterů na svazích sopky Popocatépetl až po historické centrum města Morelia. Všechna místa jsou zapsaná na Seznamu Světového dědictví UNESCO.

Stejně jako k České republice patří vyhlášené pivo, pak mexickým národním produktem je tequila. Alkoholický nápoj se vyrábí z Weberovy modré agáve, která roste deset let, než se z ní tequila vyrobí. Mexická tequila se vyrábí pouze v pěti oblastech, těmi jsou státy Jalisco, Nayarit, Guanajuato, Michoacán a Tamaulipas. Za návštěvu doporučujeme agávová pole, která se nachází u města Tequila ve státě Jalisco. Právě agávová pole společně s palírnou a historickou výrobou tequily jsou od roku 2006 rovněž zapsaná na Seznamu Světového dědictví UNESCO.

Od rušných hotelových rezortů až po klidná letoviska

Nejvyhlášenějším turistickým rájem Mexika je město Cancún. Město v roce 1970 založila mexická vláda na podporu turistického ruchu. Od té doby prošel Cancún dynamickým vývojem. Turistická destinace leží na jihovýchodě Mexika a její pobřeží omývá Karibské moře. Město nabízí turistům krásné pláže, široké množství atrakcí i bohatý noční život.

A pokud preferujete klidnější prostředí, pak pro dovolenou v Mexiku je vhodné také letovisko Mérida či pacifické pobřeží mexického státu Oaxaca. Krásné koupání nabízí i vulkanické tmavé pláže v okolí města Veracruz. Tím však výčet mexických letních destinací nekončí. Dovolená v Mexiku nabízí dokonalý odpočinek u moře, velké množství památek, turistických míst i bohatou lidovou kulturu. Nenechte si tyto jedinečné zážitky ujít.