Články

Plánujete-li poznávací zájezd do Itálie, neměla by ve vašem cestovním itineráři chybět oblast Dolomit. Část Alp rozprostírající se na severu Itálie je bohatá na křišťálově čistá jezera, vysoké skalní štíty a průsmyky, které nabízejí úchvatné výhledy do okolí. Které tři destinace byste na svých cestách neměli minout? A co vše zařídit, než překročíte české hranice?

Prozkoumejte krásu Dolomit autem. Která místa byste neměli minout?

Články - spolupráce
Kryštof Kolumbus, lesk a bída nejslavnějšího mořeplavce
20. května 1506, zemřel jeden z nejznámějších mořeplavců a objevitelů Kryštof Kolumbus. Již během jeho života se všeobecně uznávalo, že Země je kulatá, ale mapy světa nebyly úplné. Úplně na nich chyběl třeba jeden z kontinentů – Amerika.

Kryštof Kolumbus, lesk a bída nejslavnějšího mořeplavce

Volné prostranství na předměstí Chartúmu se v pátek odpoledne pomalu plní muži všech věkových kategorií. Netrpělivě očekávají zábavu a adrenalin, které v tento čas pravidelně přináší nuba wrestling.

Wrestling jako důvod k národní hrdosti

Napoleona porazily spíš vši než Rusové, hlad nebo velký mráz. Co se stalo?
Při hloubení výkopů ve Vilniusu se náhle objevily pod radlicí buldozeru lidské kosti. Tisíce kostí. Podobné nálezy nejsou na území bývalého Sovětského svazu neobvyklé a většinou se jedná o oběti teroru KGB či nacistů. Tentokrát však šlo o vojáky Napoleonovy Grande Armée, které kolem roku 1812 zahubil děsivý nepřítel: malá veš.

Napoleona porazily spíš vši než Rusové, hlad nebo velký mráz. Co se stalo?