Články

Lázeňské město Egerszalók
To, co uvidíte v maďarském lázeňském městečku Egerszalók, můžete spatřit pouze na dvou dalších místech na světě - v tureckém Pamukkale a v americkém národním parku Yellowstone. Přijměte pozvání do jedněch z nejzajímavějších lázní v Evropě!

Egerszalók - maďarské Pamukkale musíte vidět na vlastní oči

Neslavné konce posledního Jagellonce
Spas se, kdo můžeš. Křesťanské vojsko je naprosto zdecimované. Turci neznají slitování, zajatce zaživa čtvrtí nebo narážejí na kůly. Je odpoledne 29. srpna 1526 a po vítězství u Moháče se osmanským šikům otevírá cesta do Uher. Na útěku před nimi zahynul i král Ludvík, poslední Jagellonec na českém a uherském trůnu.

Neslavné konce posledního Jagellonce

Bükfürdõ
I přesto, že jsou lázně Bükfürdõ jedny z nejmladších lázní na maďarském území, mohou vás příjemně překvapit rozlohou s množstvím možností k odpočinku, relaxaci i zábavě. Do lázní už se totiž  dávno nejezdí jen za léčbou. Lázně jsou místem pro nerušený odpočinek a načerpání nových sil. To platí i o lázních v městě Bük na západě Maďarska. Lázeňský areál ve čtvrti Bükfürdõ nabízí nepřeberné množství aktivit pro děti, dospělé i seniory. Vždyť jde také o druhý největší lázeňský komplex v Maďarsku!

Bük - Bükfürdõ - oáza klidu a odpočinku

Győr
Győr má pověst jednoho z nejkrásnějších maďarských měst. Přezdívá se mu také město řek a má velmi zajímavou historii. Pokud si chcete udělat obrázek o tom, jaký je Győr doopravdy, nezbývá nic jiného než vyrazit na cesty!

Győr - poznejte podmanivé kouzlo města řek

Filmové fikce se často s vědou míjejí, ale kdo by je proto zavrhoval
Cestování nadsvětelnou rychlostí, teleportace, paprskové zbraně – jak se na sci-fi dívá věda? Popkultura začátku nového tisíciletí si libuje spíše v invazích zombie a jiných koncích světa. I současná sci-fi produkce se proto většinou odehrává v postapokalyptických kulisách či dystopické noční můře.

Filmové fikce se často s vědou míjejí, ale kdo by je proto zavrhoval

REKLAMA