Články

Západoafrické Mali v současně době prochází těžkou humanitární krizí, která komplikuje už tak omezený přístup ke zdravotní péči. To má své tvrdé dopady, i přes zvýšenou pozornost věnovanou péči o matku a dítě tu těhotenství a porody s sebou nesou velmi vysoká rizika.

Lepší péče o matky a děti v Mali díky českému projektu

Sever Iráku se potýká s dlouhodobými následky ozbrojených konfliktů a působení tzv. Islámského státu v této oblasti. To v okrese Al Hamdaniya v provincii Ninive mimo jiné znamená i zanedbaný stav vodárenské infrastruktury. Klíčovým problémem byl špatný stav místní čističky vody.

Čistička pitné vody vrací lidem na severu Iráku bezpečí a důstojnost

Petr Horký – Ekvádor
Už vás někdy napadlo, co by se stalo, kdyby naše moderní civilizace zkolabovala? Kdybychom přišli o všechny vymoženosti, které činí náš život tak příjemným? Ne, nebojte, nechceme vás zbytečně strašit, spíše jde o takový malý podnět k zamyšlení.

Dobrá zpráva o konci světa?

alžírský policejní doprovod před a během závodu Triathlon North Africa Ironman
Moderátor – gentleman Petr Vágner uvádí na Frekvenci 1 víkendovou ranní show. Vysílá každou sobotu a neděli od 6 do 10 hodin. Každá cesta či výlet má dle jeho slov své vlastní kouzlo, proto je těžké vybrat jednu NEJ.  Nejvíce vzpomínek v Petrovi Vágnerovi zanechalo cestování Vietnamem, kde byl už asi pětkrát. Nebo právě letošní návštěva severní Sahary, kterou má navíc spojenou se zdoláním závodu Ironman.

Výlet na Saharu nejen za Ironmanem s Petrem Vágnerem

Na sjezdovkách v Les Menuires se ráno konají speciální první jízdy po „manšestru“ ještě před otevřením vleků a jsou spojené se snídaní na vrcholu Pointe de la Masse.
Ještě před šedesáti lety, kdy ve Špindlerově Mlýně už léta fungovala sedačková lanovka, žádný Courchevel, Meribel ani Val Thorens nebyly… Byla jen tři údolí rolníků a pastýřů, kteří začali proměňovat své vysokohorské pastviny na nejslavnější lyžařskou destinaci. Dnes se díky připojení střediska Orelle rozkládá největší lyžařský areál světa Tři údolí – navzdory svému názvu – ve čtyřech údolích.

Návrat Čechů do Tří údolí

Majestátné gorily mají dnes na světě bohužel poslední útočiště, které jim poskytuje možnost žít v jejich přirozeném prostředí. Nedotčený deštný prales a zároveň jedinečný národní park Bwindi v Ugandě je proslulý rozmanitostí zde žijících zvířecích druhů.

Horský trek za gorilami

Vyhlídka z vršku nad Celnou v Orlických horách.
Když otevřete knihu Velký špalíček výletů – 1000 nej…, kterou jako nejnovější publikaci vydali Vladimír Soukup s Petrem Davidem, a začnete listovat tím množstvím nádherných výletů, začnou vám možná v hlavě naskakovat cesty, které jste v této krásné republice sami absolvovali. A třeba vás i napadne, jaké asi mají nejoblíbenější výlety autoři. Dokážou vůbec z té tisícovky absolvovaných vybrat své NEJ?

Velký špalíček výletů – 1000 nej…

Jestliže chcete být v letošní zimě trendy a v teple, vsaďte na stylové sportovní pánské bundy. Že nevíte podle jakých kritérií je vybírat? Nezoufejte! Na následujících řádcích se na pánské zimní bundy podíváme pěkně zblízka. Čtěte a nechte se inspirovat s námi.

Pánské zimní bundy – které se budou hodit do sportovních outfitů?