Albánie láká cestovatele na přírodní krásy a místní pohostinnost

Albánie nepatří mezi země, kam bychom běžně jeli na dovolenou. Tato balkánská země láká především dobrodruhy, ale postupně ji začínají objevovat i běžní turisté. Pro někoho bude překvapením, že Albánie má dvě velká letoviska na vysoké úrovni. Poznejte s námi krásu Albánie a přečtěte si, jaké přírodní krásy a památky na vás čekají.

Albánie
Albánie
Zdroj: cKlub.cz

Přímořské letovisko Durrës s moderními hotely

Naplánujte si dovolenou v druhém největším městě Albánie, v přímořském městě Durrës na severu země. Z každého domu a uličky na vás dýchne nezaměnitelná atmosféra. Největším lákadlem v letovisku jsou široké písčité pláže a římský amfiteátr. Městu také dodává na atraktivitě:

  • Archeologické muzeum
  • funkční římské lázně
  • přístavní čtvrť
  • katedrála sv. Pavla
  • městské hradby
  • mešity 

Po procházce po letovisku si odpočinete na pláži se zlatavým pískem a vykoupete v azurovém moři. Zázemí najdete v prvotřídních hotelech na plážích s all inclusive stravováním, do kterých nabízejí zájezdy i české cestovní kanceláře. Pokud chcete ochutnat tradiční albánskou kuchyni, zaplaťte si polopenzi a obědvejte v tradičních restauracích, kde je zřetelný vliv italské a řecké kuchyně. 

Přímořské letovisko Sarandë pro poklidnou dovolenou

Na jihu země, v blízkosti hranic s Řeckem, se rozprostírá přímořské letovisko Sarandë. Při západu slunce můžete pozorovat řecký ostrov Korfu nebo se projít po palmové promenádě. Atmosféru albánské riviéry dokreslují bílé domky, rybí restaurace a pohostinnost obyvatel. Na své si přijdou milovníci památek, kteří se mohou těšit na kostel v byzantském stylu, středověkou pevnost a Archeologické muzeum.

Do Tirany za zábavou a památkami 

Pokud toužíte po ruchu velkoměsta, udělejte si výlet do hlavního města Tirana. Rozkládá se zhruba 35 km od pobřeží a vábí turisty na noční zábavní podniky, restaurace, lesopark se ZOO, aquapark a Skanderbergovo náměstí s vládními budovami a památkami. Nevšední zážitek prožijete v podzemním labyrintu pod městem, kde se seznámíte s pohnutou albánskou historií.

Skvělá dostupnost z Česka, slunné počasí a zlatavé pláže

Oproti minulosti je již Albánie bezpečnou zemí pro turisty. Země se postupně vyvíjí v dovolenkovou destinaci a staví se v ní další hotelové komplexy s přístupem na soukromé pláže. Albánie přímo vybízí k poznávání skrytých horských vesniček, nedotčené přírody, národních parků, horských oblastí a okolí divokých řek. Zárukou krásné dovolené je 290 slunných dnů v roce a 360 km zlatavých pláží. Výhodou je dobrá dostupnost z Čech: přímý let do Albánie trvá pouze 2 hodiny. Šetřiví turisté ocení nízké ceny ubytování, služeb a jídla.

Dovolená v Albánii předčí tolik oblíbené Chorvatsko. Poznejte Albánii dříve, než se promění v rušnou turistickou zemi. Místní lidé vás přivítají s otevřenou náručí!