Azurové pobřeží nabízí romantiku i okázalý luxus

Azurové pobřeží, neboli v originále Cote d´Azur, obdivují každoročně tisíce turistů z celého světa. Nádherný odstín moře, romantické ostrůvky a zákoutí, oblázkové pláže a výhled na alpské vrcholky dělají z této oblasti nejvyhledávanější přímořskou destinaci ve Francii.

Azurové pobřeží nabízí romantiku i okázalý luxus
Azurové pobřeží nabízí romantiku i okázalý luxus
Zdroj: archiv
Azurové pobřeží

Navštívit tu můžete třeba slavné Cannes, Nice nebo zkusit štěstí v některém z casin přímo v monackém Monte Carlu.



Ráj pro milovníky moře i turismu


Azurové pobřeží je u nás známé také pod názvem Francouzská riviéra. Rozkládá se při jižním pobřeží Francie mezi městy Menton a Cassis. Do moře tu místy vybíhají malé poloostrovy a dávají tak vznik malebným zákoutím. Nenajdete tu ale jen krásné oblázkové pláže, ale i zalesněné svahy, které přechází v hornatý terén, táhnoucí se až k italským Alpám.



Náš tip! Výhodné poznávací pobyty do oblasti pravidelně pořádá slevový portál Pepa.cz.


Nejznámější letoviska v oblasti
Mezi turisticky nejatraktivnější lokality patří St. Tropez, Antibes nebo Menton. Nedaleko leží také světoznámý přístav v Marseille. Určitě nevynechejte návštěvu Nice, které je pověstné svou prosluněností, nádherným mořem, promenádami i všudypřítomným luxusem.

Není proto divu, že tu peněženky turistů procházejí zatěžkávací zkouškou. Doplnit hotovost můžete v některém z casin v Monte Carlu v monackém knížectví. 



Náš tip! Využijte některou ze slev na pobyty a ušetřené peníze si nechte jako kapesné – na Azurovém pobřeží přijde vhod každá koruna navíc.


Na pláži


Návštěva Cannes v období filmového festivalu


Od druhé poloviny května do půlky června se koná v Cannes Mezinárodní filmový festival. Představte si něco jako náš Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech v několikanásobném měřítku. Touto dobou se do Cannes sjíždí celebrity i milovníci filmu z celého světa. Chcete-li se projít po stejné promenádě jako Marilyn Monroe před desítkami let, máte jedinečnou příležitost spojit svou dovolenou s tímto kulturním zážitkem.

Místní speciality si zamilujete

Přímořská kuchyně je tu velmi podobná Španělsku nebo Itálii. Místní vína, sýry a dezerty jsou věhlasné. Všimněte si, že z čerstvě upravených ryb nebo plodů moře, jsou tu hodně cítit bylinky – rozmarýn, bazalka nebo tymián, to je základ místní kuchyně – spolu s všudypřítomnými černými olivami. Místní gastronomie stojí také na používání kvalitních olejů a octů. Pokud se ocitnete ve Starém Nice, určitě si nakupte v místním věhlasném obchůdku tyto pochutiny i na doma.

Francouzskou riviéru s její jedinečnou atmosférou a grácií místních si zamilujete. Vyrazit na Azurové pobřeží již dávno není jen doménou bohatých, díky specializovaným slevovým portálům můžete nakoupit wellness pobyty do různých destinací až s 50% slevou.

Související články