Blíž přírodě? Ubytujte se na pár dní v korunách vysoké borovice

V severním Švédsku vymysleli originální způsob, jak se na svět dívat chvíli z výšky, podobně jako to umí ptáci. Celé dny a noci zůstat v lese, a přitom mít teplo i pohodlí. A jako bonus dostat možnost pozorovat polární záři.

Stavbu realizovalo světoznámé norské architektonické studio Snøhetta.
Stavbu realizovalo světoznámé norské architektonické studio Snøhetta.
Zdroj: Profimedia.cz

V korunách vysoké borovice – deset metrů nad zemí – vzniklo hotelové apartmá s názvem The 7th Room. Podpírá ho dvanáct sloupů a při pohledu z oken vám nic nebrání ve výhledu. Jde o jedno ze sedmi stromových apartmá, které nabízí Treehotel na severu Švédska poblíž řeky Lule.
Apartmá je celé v kontrastu černých a světlých barev. Zdroj: Profimedia.czApartmá má rozlohu 55 metrů čtverečních, takže se v něm bez problémů ubytuje pět lidí. K dispozici mají dvě ložnice, obývací pokoj a koupelnu. „Naším cílem bylo přivést lidi a přírodu opět blíž k sobě, proto jsme místnosti, kde hosté tráví čas spolu, nechali více otevřené přírodě a naopak v ložnicích zachovali soukromí," přiblížili architekti záměr projektu.
Kolem kmene borovice je terasa, která dává možnost sledovat hvězdy.Zdroj: Profimedia.czPři stavbě využili borovicové dřevo. Ve středu apartmá je kmen stromu, díky kterému vznikla terasa, kde je možnost spát pod širým nebem. Pamatovalo se opravdu na všechno. Takže zatímco hosté vyjdou do apartmá po schodech, jejich kufry vyveze malý výtah. Na severní straně je zase od podlahy až ke stropu vysoké okno, z něhož lze pozorovat polární záři.
K vybavení patří i krb, který celý prostor zútulňuje.Zdroj: Profimedia.cz

Mohlo by vás zajímat: