Češi míří na Zanzibar. Ráj v Tanzanii nabízí odpočinek i úchvatnou podívanou

Už vás nebaví každodenní změny a omezování? Zimní počasí vám na náladě nepřidává? Chcete se opět rozlétnout do světa a cítit se svobodně? Vydejte se na Zanzibar. Dovolenou v Tanzanii volí čím dál více Čechů, a to nejen kvůli tomu, že do země lze vycestovat bez negativního testu na Covid-19, ale i kvůli krásám, které Zanzibar nabízí.

Zanzibar
Zanzibar
Zdroj: Redakce

Na Zanzibaru lidé nikam nepospíchají, snadno tu tak turisté hodí za hlavu všechny starosti. Není proto aktuálně lepší destinace pro dovolenou, než je Zanzibar. A co vše lze od ostrova očekávat?

Nejkrásnější zanzibarské pláže

Pokud toužíte být v ráji, pak s dovolenou na Zanzibaru nešlápnete vedle. Dlouhé pláže s běloskvoucím pískem a tyrkysové vody Indického oceánu vás vmžiku ohromí, této dokonalé kombinace lze jen stěží odolat.

Řada turistů volí zájezdy na Zanzibar právě kvůli úchvatným plážím a dechberoucímu oceánu. Ten, kromě toho, že hraje všemi odstíny azurové, láká i na jedinečné přírodní divadlo. Každodenní příliv a odliv naskýtá všem, kdo se ocitnou na pláži v tom pravém čase, vidět mizející oceán. A kam se vydat za zmiňovanými krásami a za odpočinkem pod palmou? Na ty nejkrásnější zanzibarské pláže, jako jsou například Bwejuu na východě ostrova nebo Nungwi na severní straně.

Stále u sebe mějte dostatek hotovosti

I přestože je dobré dodržovat na ostrově určitá pravidla, není nutné se obávat žádných kriminálních živlů. Zanzibar je bezpečný, a to i pro turisty z Evropy. Stejně jako na jakékoliv jiné dovolené si ale dávejte pozor na své osobní věci, peníze a cennosti, ty raději nechte uložené v hotelovém sejfu.

Hotovost ale mějte stále při sobě, zaplatit kartou není na ostrově tak samozřejmé jako u nás, a ani s bankomaty se na Zanzibaru nesetkáte na každém rohu, pro výběr budete muset do hlavního města, i proto je lepší mít dostatek hotovosti. A jakou měnu si vzít s sebou na dovolenou? Hlavním platidlem je tanzanský šilink, vhod ale přijde i americký dolar.

Zanzibar je ostrovem zážitků

Pokud se vám nebude chtít jen odpočívat u moře, můžete vyrazit za dobrodružstvím. Kromě plavání si turisté oblíbili šnorchlování mezi úchvatnými rybami a korály nebo jízdu na vodních skútrech, kite surfingu, kajaku a motorovém člunu.

Po vodních sportech přichází na řadu jízda na koních nebo prohlídka plantáže koření. Populárním cílem výletu je pak i lesní rezervace Jozani s volně pohybujícími se opicemi, Prison Island s želvami obrovskými nebo historické město Ston Town, kde se před 75 lety narodila legenda Freddie Mercury.

Zanzibar je dovolenkovou zemí pro každého

Na své si zde přijdou novomanželé na líbánkách, kteří hledají romantiku a klidná zákoutí, dobrodruzi, kteří touží po adrenalinu a podmořském světě, rodiny s dětmi, které se chtějí vydat za poznáním a výlety za delfíny, opicemi a želvami, ale i lidé, kteří hledají klidné místo bez ruchu velkoměsta a každodenních starostí.