Chytrý běžecký trenažér láká k pohybu kočky s nadváhou

Kočka je známá jako hbité zvíře, které neváhá vyšplhat do neuvěřitelných výšin. Jenže mnoho těch, které žijí v bytě, mají minimum pohybu a trápí je nadváha. Společnost z Jižní Koreje se pro ně nyní rozhodla vyvinout fitness kolo.

Zdroj: Profimedia.cz

Konkrétně v České republice trpí podle Komory veterinárních lékařů nadváhou nebo obezitou zhruba 30 procent domácích mazlíčků. Důvodem je špatné a nadměrné stravování.

Zvířata jsou následkem kil náchylná k řadě zdravotních problémů. Zároveň je ovlivněna i celková kvalita jejich života. Čím více váží, tím méně jsou aktivní a postupně u nich dochází ke ztrátě vitality.

Společnost Pet Ding z Jižní Koreje udělala odvážný krok k vyřešení tohoto problému a vyrobila pro kočky běžecký trenažér.

Kolo o obvodu 110 cm, které pojmenovali Little Cat, je ve skutečnosti cvičební stroj poháněný prostřednictvím aplikace v mobilu. Při spuštění se uvnitř kola objeví LED světlo, které se kočka přirozeně snaží chytit. Díky jejímu pohybu se trenažér začne otáčet.

Fitness kolo se bude nabízet ve čtyřech barvách.Zdroj: Profimedia.cz

Pomocí aplikace lze ovládat rychlost, a to i na dálku, což dává příležitost povzbudit kočku k aktivitě i ve chvíli, kdy je majitel v práci. Domácího mazlíčka lze navíc sledovat pomocí zabudovaných kamer a do přístroje je možné také nahrát svůj hlas, který vyzývá zvíře ke hře ve chvíli, kdy je samo.

Některé kočky vydrží na trenažéru 10 sekund, jiné i 5 minut. Součástí funkce je proto zaznamenávání aktivity zvířecího mazlíčka a informace o počtu spálených kalorií. Na základě dat, ve kterých hraje roli i věk zvířete, se poté dá sestavit cvičební plán. Výhodou je i bezdrátové nabíjení.

Kolo se bude nabízet v několika barevných provedeních (zlatá, červená, šedá a černá). Trenažér už firma představila na začátku roku na veletrhu v Las Vegas, a tak se předpokládá, že během března jej uvede do prodeje.  

Související články