Hodinky The Longines RailRoad: Pocta dobrodružství, které přináší cestování

Švýcarská hodinářská značka Longines se znovu nechala inspirovat svou mnohotvárnou historií a tentokrát vyzvedla svou dlouholetou zkušenost a tradici jako výrobce hodinek určených pro svět železnic. Nový model hodinek The Longines RailRoad je inspirovaný původním modelem z 60. let 20. století a odráží jeho střízlivé estetické charakteristiky i jeho technické vlastnosti.

Nový model hodinek The Longines RailRoad je inspirovaný modelem hodinek z 60.let 20. století, který nosili železničáři a který plně splňoval nezbytné požadavky na estetické působení, kvalitu a přesnost.
Nový model hodinek The Longines RailRoad je inspirovaný modelem hodinek z 60.let 20. století, který nosili železničáři a který plně splňoval nezbytné požadavky na estetické působení, kvalitu a přesnost.
Zdroj: Archiv

Přesnost představuje pro železnice zcela zásadní aspekt, který je důležitý pro to, aby byla železniční doprava bezpečná a spolehlivá. Hodinářské know-how společnosti s logem okřídlených přesýpacích hodin si velmi rychle získalo popularitu mezi mezinárodními společnostmi provozujícími železnice. Firma Longines tak dala svůj hodinářský um a jméno do služeb dobrodružného cestování po železničních tratích a na začátku 20. století se její hodinky staly nepostradatelným vybavením zaměstnanců železnic slavných společností v Rumunsku, Srbsku, Persii, Itálii, Chile, Kanadě, USA, Turecku a dokonce i v Číně. Všichni byli ohromeni zvláště technickými vlastnostmi hodinek.

Nový model hodinek The Longines RailRoad je inspirovaný modelem hodinek z 60.let 20. století, který nosili železničáři a který plně splňoval nezbytné požadavky na estetické působení, kvalitu a přesnost. Písmena „RR" (zkratka pro Rail Road), která byla vyryta na původní číselník se objevují současně i na číselníku nového modelu The Longines RailRoad. Označení kalibru „280" na původním číselníku vystřídalo nové označení „888", které má být poctou hodinovému strojku, který nový model hodinek The Longines RailRoad pohání.

Hodinky mají pouzdro z ušlechtilé oceli o průměru 40 mm. Pohání je vysoce spolehlivý automatický kalibr L888.2, který byl vyroben výhradně pro společnost Longines. Klenutý odstředivě leštěný číselník zaručuje maximální čitelnost. Číselník zobrazuje hodiny pomocí velkých černých arabských číslic s nulou namísto dvanáctky. Vnitřní 24hodinová stupnice je jemně zvýrazněna lesklými černými ručkami. Minutová stupnice po okruhu ještě vice usnadňuje čtení času. Na hodinkovém dýnku je zachován původní vyrytý motiv, který zdobil kapesní hodinky vyráběné pro zaměstnance železnic ve 20. letech 20. století. Nádech exkluzivity dodává hodinkám jejich elegantní černý pásek z aligátora.