Jak fotit originální fotky domácích mazlíčků? Fotograf Martin Rak ví jak na to

Pomocí pár užitečných tipů, si budete moct uchovat perfektní vzpomínky s vašimi mazlíčky.

Zdroj: Martin Rak

Martin Rak je vášnivý dobrodruh, který se focení věnuje již od dob svého dětství. První fotoaparát totiž dostal už v šesti letech od svého dědečka. Hledáčkem svého fotoaparátu se tak v brzkých ranních hodinách snaží zachytit jedinečnou atmosféru prvních paprsků světla.  Tentokrát vyrazil v doprovodu psího parťáka Bena a podělil se s námi o cenné tipy k focení čtyřnohých kamarádů. 

Zdroj: Martin Rak

Zvířata foťte vždy z výšky jejich očí

Pokud chcete zachytit jedinečné okamžiky ze zvířecí perspektivy, dbejte na to, abyste vašeho mazlíčka fotili vždy z výšky jeho očí. „Důležité je dostat se na jejich úroveň tak, abychom si koukali přímo z očí do očí,“ vysvětluje Martin. Pokud totiž při focení zvířete stojíte, fotíte ho proti zemi a nezachytíte jeho výraz.

„Vše důležité se odehrává v očích. Při focení Beníka vždy používám AI SERVO auto focus. Tato funkce mi krásně zaostří na Benovo oko a automaticky přeostřuje, pokud je Ben zrovna v pohybu,“ dodává.

Chcete, aby vaše fotka působila 3D dojmem? Nastavte expoziční čas na 1/1000 a 1/2000, jako to udělal Martin. Docílíte tím zmražení pohybu a váš pejsek bude prakticky vystupovat ze snímku.

Zdroj: Martin Rak

Při focení krajiny je důležitý objektiv

Pokud chcete mít dokonalou fotku krajiny, zaměřte se na výběr správného objektivu, který má kvalitní zoom. Pouze kvalitní zoom vám dokáže přiblížit objekty, které jsou v dáli a vykreslit dechberoucí detaily, které na první pohled nemusí být vůbec vidět.

„Pokud fotografujete krajinu a přírodu, za mě můžu určitě doporučit fotoaparát Canon EOS R7 v kombinaci s objektivem Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM. Ten je na focení zvířat a přírody úplně ideální,“ říká Martin.

Zdroj: Martin Rak

Sdílejte zážitky a uchovávejte vzpomínky

Pokud chcete vaše zážitky z focení sdílet se svými přáteli ihned, využijte stejně jako Martin aplikaci Canon Camera Connect, díky které si vaše fotky můžete nahrát do telefonu a okamžitě je sdílet na sociálních sítích. Stejné fotky pak můžete vytisknout ve velké velikosti v pohodlí domova pomocí tiskárny ze série Canon PIXMA G a uchovat si tak vaše perfektní vzpomínky napořád.

Zdroj: Youtube