Jaká je chemie lásky? Britský vědec zná odpověď

Co je to láska? Proč milujeme? To jsou otázky, na které není jednoduché odpovědět, lidstvo si s nimi láme hlavu po staletí. Jenže moderní věda si dokáže poradit i s láskou. Například britský chemik Michael Londensborough ve své přednášce Chemie lásky přináší vědecká fakta, jak láska funguje a odhaluje, jaké chemické procesy lásku doprovází.

Zdroj: archiv

Nevěříte? Přesvědčte se sami na vědcově vystoupení v libereckém science centru iQLANDIA v sobotu 22. listopadu. Popularizátor vědy, dobře známý i z pořadu České televize Port nebo Lovci záhad, se kromě lásky zaměří ve své science show plné experimentů a výbuchů i na zlato. Dozvíte se, jak k této látce, která stejně jako láska dokáže zamotat hlavu řadě lidí, přistupuje moderní věda. Odpoledne s Michaelem Londensboroughem začíná v 16 hodin.

Více najdete na webu www.iQlandia.cz

Science centrum už se také pomalu chystá na Vánoce. Adventní víkendová experimentování v laboratoři si nesmí nechat ujít především milovníci sladkého. V jeho rámci se totiž budou vyrábět perníčky a želatinové bonbony. Workshop začíná každou prosincovou sobotu a neděli ve 14 a 15 hodin. Konec roku pak v science centru oslaví Silvestrovskou science show plnou výbuchů, prskavek a šampaňského.

iQLANDIA je jedním z nejmodernějších science center u nás. V deseti interaktivních expozicích najdete na čtyři stovky exponátů včetně mluvícího robota. Bohatý je i doprovodný program se science show, workshopy nebo zajímavými přednáškami.

Související články