Japonec si vzal za ženu 3D hologram

V roce 2009 odstartovala v Japonsku hudební kariéru Miku Hatsune. Na první pohled roztomilá puberťačka. Ve skutečnosti počítačem vytvořená 3D projekce. Získala si řadu fanoušků, vyprodává koncerty a nyní se stala novomanželkou.

Zdroj: Profimedia.cz

Hatsune Miku je v Japonsku virtuální hvězdou. Šestnáctiletá dívka s tyrkysovými copánky existuje pouze na síti v podobě hologramu. Svoje fanoušky si získává prostřednictvím skladeb, které jsou naprogramované softwarem Yamaha Vocaloid. Hlas jí zapůjčila japonská herečka Fujita Saki, která poskytla několik vzorků svého hlasu.

Zdroj: Youtube

Hvězda Miku Hatsune září. Všechny její koncerty jsou beznadějně vyprodané a její popularita neustále roste. Prorazila už i v Singapuru a v USA. Nyní se objevil o důvod víc, proč si ji zapamatovat - stala se novomanželkou.

Spolu až do smrti?

Na začátku listopadu se Akihiko Kondo (35) z Tokia s japonskou virtuální zpěvačkou oženil. Svatby, jejíž náklady se odhadují na 18 000 dolarů, se zúčastnilo 40 hostů. Chyběla však ženichova rodina.

"Pro matku nebylo moje rozhodnutí důvodem k oslavě," řekl Kondo. Ale přestože jeho sňatek s ženou, která neexistuje, jeho nejbližší neschvalují, Akihiko září štěstím a o mluvícím hologramu vypráví s láskou. "Nikdy jsem se v ní nezklamal. Přál jsem si najít ženu, která mě nikdy nepodvede, nezestárne ani nezemře, a to u skutečné ženy nenajdu."

Další nápadníci

Manželství není z právního hlediska nijak závazné. Společnost TheGamer.com, která Miku vytvořila, už nyní upozorňuje na fakt, že virtuální zpěvačka rozhodně nezůstane monogamní. Má prý řadu dalších nápadníků.

Akihiko Kondo však nelituje. Ve svém domě opatruje panenku s modrými vlasy ve stylu japonského kresleného komiksu manga. I přesto jeho rodiče doufají, že jejich syn jednou dá přednost opravdové ženě před hologramem.