Mumie údajného mimozemšťana má vydat tajemství

Před zveřejněním nového dokumentu ufologa Stevena Greera Sirius se začaly na internetu objevovat obrázky z pitvy a zkoumání údajného mimozemšťana. Jde o deset let starý nález nález z pouště Atacam, který byl však teprve nedávno vydán k prozkoumání a analýze DNA.

Mumie údajného mimozemšťana má vydat tajemství
Mumie údajného mimozemšťana má vydat tajemství
Zdroj: archiv

Jde o mumii, která je jen 15 centimetrů vysoká, ale její humanoidní kostra a protažená lebka přitáhly velký zájem milovníků UFO. Nicméně nyní se mají nejasnosti kolem tzv. Atakamského humanoida vyjasnit.

Rentgenový snímek ZDROJ: IIEE

Dokument produkoval Dr. Steven Greer, bývalý pohotovost lékař, který se však v posledních letech především angažuje ve hnutí, které žádá vládu USA, aby zveřejnila objasnila informace o mimozemšťanech. Je tak otázkou nakolik bude dokument vědecky relevantní a nakolik jde o honbu za senzací či projekt, který má především vydělat peníze.

Mumii objevil podle zprávy v chilském deníku La Estrella de Arica 19. října 2003 místní hledač "pokladů" Osca Munoz na své výpravě do opuštěného města duchů La Noria v poušti Atacama. Munez při kopaní u kostela objevil malý uzlíček zabalený v bílém šátku. Uvnitř byly vysušené miniaturní ostatky tvora s protáhlou lebkou a zvláštní vybouleninou, patrnými výraznými zuby. Tělo mělo údajně šupinaté a tmavé. Patrných bylo také devět žeber namísto u lidí běžných dvanácti .

Mnozí odborníci však soudí, že o žádného mimozemšťana nejde. "Není pochyb o tom, že jde o savce a jsem si téměř jistý, že je to člověk," komentoval nález například biolog Walter Seinfeld, že nález by se měl podrobně prozkoumat.

Mumie skončila ve Španělsku

Osudy nálezu byly poměrně pohnuté, protože šel z ruky do ruky. Poprvé jej koupil místní hostinský v přepočtu asi za půldruhého tisíce korun. Nakonec mumie skončila ve Španělsku, kde se k ní s odstupem let dostal i Greer.

Atakamského humanoida vlastní barcelonský podnikatel Ramon Navia-Osorio, který vede Institut pro exobiologická šetření a výzkumy (IIEE). Ten tvrdí, že nechal již mumii několikrát prozkoumat a pokaždé dostal rozdílná dobrozdání o identitě tvora. )

Ata během pitvy

Nicméně forenzní expert z oblasti medicíny na University Baskicko nevidí v nálezu záhadu: "Je to mumifikované tělo se všemi typickými vlastnostmi plodu, Tělo má všechny struktury a anatomické spojení normální, hlavy, trupu a končetin."

Propagace dokumentu Sirius však naznačuje, že analýza DNA vyšla tak, že jde o tvora neznámé klasifikace. A dokonce prozrazují, že tvor jimi pojmenovaný jako Ata byl šest až osm let starý, aby vyvrátili tvrzení, že jde o mumifikovaný plod.

Premiéru má mít dokument v USA 22. dubna.

#video|5662841#

Související články