NAT GEO WILD: Nejlepší záběry divokých šelem. Intimní život levhartů, gepardů ne

Nat Geo Wild chce pomoci zastavit úbytek populace velkých šelem v Africe, Asii nebo Americe, a proto opět uvádí nový Týden s velkými kočkami. Uvidíte neskutečné záběry, uvidíte, jak bojují, jak se starají o své potomky nebo jak fungují jejich vztahy v rámci smečky.

Zdroj: Nat Geo Wild

Dokumentární televize Nat Geo WILD uvádí Týden s velkými kočkami, velkou televizní událost, kdy se jako diváci dostanete do bezprostředního kontaktu s majestátními šelmami. Odhalíte jejich soukromý život, taktiky boje o přežití, ale i vztahy ve smečkách nebo v divočině jako takové.

Týden s velkými kočkami se vrací již potřetí. Jde o další pokračování a rozšíření snahy Big Cats Initiative, dlouhodobého úsilí National Geographic Society a Nat Geo WILD zastavit pytláctví, chránit přirozené prostředí šelem a zdůraznit, že podobná pomoc je pro záchranu velkých šelem po celém světě nezbytná.

Sledujte nejlepší záběry, které naše kamery zachytily na často neobvyklých a nebezpečných cestách s cílem dostat se do blízkosti velkých koček. Sledujte úchvatné dokumenty na Nat Geo WILD. Jsou to králové a královny džungle…kultovní zvířata s neuvěřitelnou silou, rychlostí, hbitostí a krásou, kterou člověka fascinují po celé generace. Jsou to lvi, tygři, gepardi, pumy, a další, všichni příslušníci divokých šelem a Nat Geo WILD jim znovu dává šanci předvést se v záři reflektorů. 

Podívejte se na příběh mutantů velkých koček:

 

Týden s velkými kočkami se vrací již potřetí, aby představil tento neobyčejný druh a dostal diváky do jejich bezprostřední blízkosti. Ačkoli jsou velké kočky chráněny a uctívány po celém světě, bojují proti neočekávané nástraze: svému vlastnímu populačnímu úbytku. Věděli jste, že populace afrického lva poklesla za posledních 50 let o celých 90 procent? Věděli jste, že mnohem více tygrů dnes žije v zajetí než ve volné přírodě? A že gepardi se ztratili z více než 75 procent původního území? 

Neobyčejný levhart (premiéra pondělí 4. února 18:00)

Dokument věnovaný levhartímu samci Dikeledi, který se tak nějak narodil, no jednoduše, jako levhart. Speciál oceňovaných firmařů Derecka a Beverly Jouberta (o proslulých filmařích divoké přírody a badatelích spolupracující s NG Society jsme už psali) sleduje Dikelediho, jak vyrůstá v dospělého jedince a konečně se odpoutává o matky - své živitelky a ochránkyně. Sledujte, jak se konečně vyrovná se svým údělem, a buďte svědky vývoje jeho osobnosti a růstu sebevědomí, jak se z něj nenápadně stává dospělý a neohrožený lovec.

Levhartům se rádi věnujem i my na našem webu. I my jsme jim podlehli. Přečtěte si naše články: VIDEO: Neviditelný levhart skolil antilopu. Neměla šanci… nebo Nejhorší lidožrouti v dějinách: Levhartům v Asii zachutnala lidská krev.


Podívejte se na exkluzivní ukázku z premiérového dokumentu:

Gepardi: Instinkt zabíjet (premiéra úterý 5. února v 18:00)

Gepard: nejrychlejší suchozemské zvíře na planetě a neohrožený predátor. Ale dříve než jeho mláďata začnou dominova africké savaně, musí je jejich matka transformovat z roztomilých koťat v odvážné a silné lovce. Nat Geo WILD sleduje gepardici, jak se snaží učit své potomky, jak přežít v jednom z nejohroženějšího prostředí na naší planetě. Vysokorychlostní kamery odhalí každý ohromující detail z nejdůležitějších lekcí: jak pátrat po kořisti. A i když se jednou už nebudou obávat, mláďata jsou pod neustálou hrozbou okolních lvů, levhartů a hyen.

Přečtěte si naše další články o gepardech: Gepard: z nuly na sto za čtyři sekundy nebo Proč jsou gepardi nejrychlejší suchozemská zvířata na světě? Už to (částečně) víme. Můžete se podívat na video zachycující souboj lva s gepardem.

Podívejte se na gepardí lovecký instinkt:

 

Puma! (premiéra středa 6. února v 18:00)

Je to silný predátor a jeden z nejvíce nepolapitelných zvířat v Patagonii: neuvěřitelná puma. Nat Geo WILD cestuje do Národního parku Torres del Paine v jižní části Chile sledovat v divočině pumu-matku se svými třemi mláďaty.

Přináší intimní pohled do jejich každodenního života, jak se mláďata učí od své matky, a jak se stávají "neviditelnými", když se blíží kořist nebo jejich je jejich matka pryč na lovu. Budeme sledovat každý jejich pohyb, abychom odhalili krásu a majestátnost tohoto divokého zvířete.

 

Podívejte se na ukázku z dokumentu. Matka učí svá mláďata, jak přežít:

  

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

 

Související články