National Geographic Channel: Nejpodivnější živočichové světa

Máte pocit, že jste se už ta nejpodivnější zvířata světa viděli? Přelaďte se na heslo „zvláštní“, protože na Nat Geo Wild teď uvidíte věci ještě podivnější, než si dovedete představit.

Zdroj: NG Channel

Seznámíte se s odvážnými ptáky a spoustou dalších příšerek. Předvedou vám, jak zvláštní může být láska, a rozbalí celý arzenál podivuhodných zbraní a taktik. Potřeste si rukama, tlapkami či ploutvemi se živočichy, kteří jsou stejně šílení jako my. Zjistíte, že kdesi na vrcholu existují tvorové, kteří spadají do nejvyšší kategorie podivnosti.

1. díl DIVNÁ LÁSKA, středa 4. července v 18.00 hod

Uvidíte ryby schopné měnit pohlaví i hlodavce, kteří se páří až k smrti. Najít si v říši zvířat partnera, to je úkol hodný jen těch největších podivínů. Poznejte spolu s Nat Geo Wild prapodivná tajemství rozmnožování. Týkají se například slonů se samostatně ovládanými reprodukčními orgány či samečka mořského koníka, který právě porodil stovky mláďat. Ve světě plném nebezpečí a predátorů je nejdůležitějším úkolem každého jedince předat své geny další generaci. Navštívíte Botswanu, Havaj, Austrálii, Izrael a Keňu. 

2. díl PODIVNÉ BITVY, středa 11. července v 18.00 hod.

Podívejte se, kam až jsou během svých bitev schopni zajít tito zvířecí podivíni. Budeme sledovat výstřední bitvy, atypické taktiky predátorů i kořist, bojující o přežití. Seznámíme se s lstivými včelami, které podniknou zákeřný útok na úl, uvidíme žirafy zápasící na život a na smrt s pomocí svých tvrdých lebek a zblízka si prohlédneme i čelisti pověstného tasmánského ďábla medvědovitého. Během této strhující jízdy navštívíte Kostariku, Botswanu, Francouzskou Polynésii, Kongo, Jihoafrickou republiku, Brazílii, Aljašku a Keňu. 

3. díl SKORO JAKO LIDÉ, středa 18. července v 18.00 hod.

Podobáme se zvířatům? Nebo se zvířata podobají nám? V této epizodě pochopíte, že hranici mezi námi a našimi chlupatými, opeřenými nebo šupinatými kamarády lze jen těžko určit a že některé paralely mezi námi jsou opravdu prapodivné. Uvidíte osvícené pštrosí otce, věrné holubí manžely, gangstery mezi delfíny a včely létající „pod vlivem“. Za zvířaty, která jsou nám neuvěřitelně podobná, se podíváte do Keni, Ugandy, Konga, Brazílie, Izraele, Nepálu a na Havaj.

4. díl POTRHLÝ HVĚZDNÝ TÝM, středa 25. července v 18.00 hod.  

I v seriálu Nejpodivnější živočichové světa platí heslo „to nejlepší nakonec“. Setkáte se s hvězdami mezi těmi největšími podivíny, mezi něž patří explodující žáby, koaly svačící na zadku svých matek a ptáčata, která se před nebezpečím brání zvracením. To vše je běžnou součástí života nejpodivnějších živočichů světa.

FOTO: NG Channel úvodní fotografie: oddanimals.com

Související články