Nejluxusnější hotel světa Burdž al-Arab zachraňuje mořské želvy

Ve sklepních prostorách hotelu Burdž al-Arab, symbolu moderní Dubaje, se pod sedmdesáti patry plnými zlata a luxusu skrývá Dubajské rehabilitační centrum pro ohrožené želvy.

Zdroj: Monika Kosová

Hotelu se přezdívá také plachetnice a díky tisícům kilogramů zlata použitých v interiéru je nejhonosnějším hotelem světa. Některé zdroje mu dokonce přisuzují sedm hvězd, což je vzhledem k pětihvězdičkovému systému hodnocení úrovně hotelů sice nemožné, ale vypovídá to o luxusu tohoto komplexu.

Kromě toho se Burdž al-Arab (v překladu věž Arábie) pyšní také nejvyšším atriem na světě, vysokým 180 metrů. Součástí komplexu jsou samozřejmě prezidentská apartmá a stylové restaurace, málokdo by však čekal, že v podzemí se skrývá zácharnná stanice pro mořské želvy. Tu vede Angličan Warren R. Baverstock, manažer místních akvárií, jež slouží jako honosné pozadí stylových restaurací. Již více než deset let zde zachraňuje nemocné korytnatce. Během této doby se jeho týmu podařilo vyléčit a vrátit zpět do oceánu více než 560 živočichů.

Mohlo by vás také zajímat:

Související články