Nejrychlejší motorka na světě porazila fyzikální zákony. Podívejte se do zákulisí

Rychlostní rekord se podařilo překonat 25. září 2010 Rockymu Robinsonovi, když tachometr jeho motorky TOP1 Oil/Act Attack Streamliner ukázal při jízdě na solných pláních v Bonneville v Utahu neuvěřitelných 605,5 km/h.

Zdroj: Viasat Explorer

Rocky se stal nejrychlejším motocyklistou na světě a tým mechaniků, kteří se podíleli na konstrukci nejrychlejší motorky na světě, se mohl radovat z úspěchu, za nímž stály roky tvrdé práce.

Navzdory fyzikálním zákonům

S televizní stanicí Viasat Explorer máte jedinečnou příležitost nahlédnout mezi členy týmu Ack Attack, kteří jsou natolik posedlí rychlostí a  toužící překonat světový rychlostní rekord v jízdě na motocyklu, že je při jeho dosažení neodradily ani havárie v rychlostech přesahující 480 km/h. Tým profesionálů se postavil fyzikálním zákonům ve snaze jet rychleji než kdokoli jiný a uspěl.

Motorka, jež pokořila předchozí rekord z roku 1999, který činil 584 km/h a bylo jej dosaženo rovněž na Bonneville Salt, pochází ze stáje společnosti Top 1 Oil Products Company. Ta byla založena v roce 1979 s cílem poskytovat kvalitní maziva pro automobily na celém světě. Téměř o třicet let později došlo k růstu organizace a proslavení kvalitních a inovativních produktů této značky. Jedná se o rodinnou společnost, o níž pečují již tři generace rodiny Ryanových. Právě oni dali dohromady skupinu odborníků, které podpořili na jejich dlouhé cestě za světovým rekordem. Jak tato cesta probíhala? To prozradí film Ack Attack: Nejrychlejší motorka na světě

Podívejte se na video přímo na místo: 

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články