Netopýří sirotek velký jako prst: co s příšerkou, když jí zruší ZOO?

Jmenuje se Lil’ Drac (Dráček) a je sirotek. Tenhle netopýr je jednou z mnoha téměř neviditelných obětí ekonomické krize.

Zdroj: archiv

Ve Spojených státech ničí ekonomická krize nejen lidi ale i zvířata. Na rozdíl od Evropy je tam většina zoologických zahrad v soukromém vlastnictví. A když se obchod nehýbe, není nic snadnějšího než ZOO zrušit.

Potkalo to především menší zoologické zahrady. Zvířata pak mění majitele, musí měnit prostředí, na které byla zvyklá po celý život. To se stalo osudným i samici listonoha krátkoocasého, která našla útočiště v bostonském Bat World Sanctuary. Stres z přesunu způsobil, že odmítla starat se o své mládě.

Ošetřovatelé se nejprve rozhodli, že mládě nalezené na zemi nechají zemřít – tak, jak by to chtěla příroda. Jenže netopýr prokázal neobyčejně silnou vůli k životu; a tak ošetřovatelé zkusili zachránit ho. Sameček, kterému dali jméno Lil’ Drac, se velmi rychle naučil pít z lahve a dnes se po ní sám vrhá, jak jen ji uvidí.

Podívejte se na video, kde Dráček provozuje svou oblíbenou činnost:

 

Na webu záchranné stanice o něm píší spoustu dalších informací, například že když se dosyta nají, rád se pohupuje dopředu a dozadu. Ze sirotka se stal oblíbencem celé stanice a díky videu, které jeden z ošetřovatelů umístil na Youtube, má našlápnuto stát se internetovým fenoménem.

Pokud byste chtěli, dokonce můžete mrňavého netopýra adoptovat nebo sponzorovat.

 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Související články